NOŽEM NA NOVINARE: Napao reportere Nacionalne geografije vičući ALAHU AKBAR!
Foto: Profimedia

NAPAD U GABONU

NOŽEM NA NOVINARE: Napao reportere Nacionalne geografije vičući ALAHU AKBAR!

Planeta -

U prestonici Gabona Librvilu dvojicu danskih novinara televizijskog kanala "Nacionalna Geografija" napao je nožem i povredio Nigerijac, uzvikujući "Alahu akbar", izjavio je danas ministar odbrane Gabona Etjen Kabinda Makaga.

Novinari su se u subotu nalazili na poznatoj pijaci sa suvenirima, kada je Nigerijac koji već dve decenije živi u Gabonu, krenuo ka njima i napao ih nožem, izjavio je na državnoj televiziji ministar Makaga.

Nakon što je 53-godišnji osumnjičeni uhapšen, on je rekao vlastima da je to bio napad iz osvete Americi za priznavanje Jerusalima kao prestonice Izraela.

"Odmah je pokrenuta sudska istraga u kancelariji javnog tužilaštva u Librvilu kako bi se ustanovilo da li je akt agresije bio izolovan čin ili zavera", rekao je Makaga.

U naftom bogatoj državi Gabonu živi manji broj pripadnika muslimanske populacije, uglavnom stranih radnika iako tačan broj nije poznat, a ta zemlja se ne smatra državom koja ima visok stepen rizika od nasilja džihadista, navodi Rojters.

Prošle nedelje je predsednik SAD Donald Tramp priznao Jerusalim za prestonicu Izraela, što je izazvalo velike proteste Palestinaca na granici sa pojasom Gaze i širom Zapadne obale.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: NANA - PONOVO MESTO KRIMINALNIH OBRAČUNA! Mlađi muškarac ubijen, drugi teško ranjen!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja