(VIDEO) NEVIĐENI LUKSUZ U RUKAMA MILIJARDERA: Najzad otkriveno ko je kupio ogromnu vilu od 320 miliona dolara, a evo šta se sve krije u njoj!
Foto: Youtube/Printscreen

SVE RADI UZ POMOĆ PAMETNOG TELEFONA

(VIDEO) NEVIĐENI LUKSUZ U RUKAMA MILIJARDERA: Najzad otkriveno ko je kupio ogromnu vilu od 320 miliona dolara, a evo šta se sve krije u njoj!

Planeta -

Nije samo prodaja skupocene Da Vinčijeve slike bila obavijena misterijom.

Posle dužeg nagađanja i istraživanja, otkriveno je da je saudijski princ Mohamed bin Salam misteriozni kupac luksuznog francuskog dvorca.

Prateći trag novca iz 2015. godine, Njujork tajms tvrdi da je princ preko nekoliko naftnih kompanija kupio ogromnu kuću blizu Versaja.

foto: Fonet/AP

Kuća ima vinski podrum, bioskop, ribnjak i podvodne prostorije. Koštala je oko 320 miliona dolara, pa je dobila titulu najskuplje kuće na svetu. Zamak Luja XIV izgleda kao da datira iz 17. veka, a konstruisan je tako da liči na čuveni Versajski dvorac. Međutim, istina je drugačija. Izgrađen je kada je preduzetnik Emad Kašogi srušio dvorac iz 19. veka i na tom istom mestu, od 23 hektara izgradio ovu velelepnu vilu. Spoljašnjim izgledom podseća na građevine od pre nekoliko vekova, a zapravo je građena od 2008. do 2011. godine.

Navodno, i fontane i sistemi za ventilaciju i hlađenje, kao i muzika i svetlo, mogu da se kontrolišu pametnim telefonom. U vreme prodaje, kupac je bio potpuno nepoznat.

foto: Youtube/Printscreen

Zvaničnici Saudijske Arabije se nisu oglašavali o ovom pitanju. Proteklih meseci, princ Muhamed u svojoj zemlji vodi veliku borbu protiv korupcije i zloupotrebe vlasti.

foto: Youtube/Printscreen

Takođe, princ Mohamed je 2015. godine navodno kupio jahtu od 590 miliona dolara od jednog ruskog biznismena, a šuška se da je u njegove ruke otišla i skupocena slika Leonarda Da Vinčija i to za rekordnih 450 miliona dolara.

Kurir.rs/BBC Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track