(FOTO, VIDEO) ZVEZDA JUTJUBA  PROZVALA NARKO-BOSA: Osveta je bila brutalna
Foto: Instagram/elpiratadeculiacan

sumanuto

(FOTO, VIDEO) ZVEZDA JUTJUBA PROZVALA NARKO-BOSA: Osveta je bila brutalna

Planeta -

Huan Luis Lagunas Rozales rođen je u meksičkoj državi Sinaloa, koja je meka za narko-kartele i zemlja poznatog narko-bosa Hoakima "El Čapo" Guzmana.

Lagunas nikada nije upoznao svog oca. Majka ga je ostavila sa bakom dok je bio dete. Kada je imao 15 godina, napustio je svoj rodni grad bez završene srednje škole, i otišao u obližnju opštinu Kuliakan gde je pranjem automobila zarađivao za život. U ovom gradu će dobiti nadimak koji će kasnije postati poznat na sajberprostoru: "El Pirata de Culiacan" ili "Pirat iz Kuliakana". Počeo je sa postavljanjem snimaka kako se opija, u 17-oj godini je već imao više od milion pratilaca na Fejsbuku i više od 300.000 na Instagramu. Počeo je da zarađuje velike pare.

Pustio je bradu da bi izgledao stariji i tetovirao ruke. U Meksiku je maloletnicima zabranjen alkohol, ali se on opijao kao da sutra ne postoji.

U jednom video-snimku, uvredio je narko-bosa Nemesija Očegera Servantesa, poznatijeg i pod nazivom El Menčo. Par dana kasnije, dok je Lagunas bio u baru uletela je grupa ljudi i upucala ga. Procenjuje se da je imao više od 18 rana.

Kartel El Menča, Nova generacija, relativno je novi, nastao spajanjem desetina manjih. Zarađuje prodajom oružja, krađe benzina, iznuđivanjem i kidnapovanjem. To je jedan od najbrže rastućih kartela u Meksiku, koji posluje u nekoliko meksičkih država. Grupa je povezana sa hiljadama ubistava. Mnoga od njih pripisuju se direktno lideru kartela.

Kurir.rs/Washington post

Foto: Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track