Najnovije vesti

(VIDEO) RUSIJA OBJAVILA SNIMAK RAKETNOG SISTEMA  NEVIĐENOG U ISTORIJI NAORUŽANJA: Zaboravite S-400, ovo čudo obara objekte i u svemiru, a šta tek radi nuklearnim raketama!
Foto: Printscreen Youtube

uspešno testiranje

(VIDEO) RUSIJA OBJAVILA SNIMAK RAKETNOG SISTEMA NEVIĐENOG U ISTORIJI NAORUŽANJA: Zaboravite S-400, ovo čudo obara objekte i u svemiru, a šta tek radi nuklearnim raketama!

Planeta

Rusija tvrdi da je njeni najsavremeniji sistemi antibalističkih raketa potpuno štite od prvog udara.

“Verujemo da je ovo oružje najbolje u klasi, i u čitavom svetu“, kaže Valerij Kašin, dizajner raketa.

Rusija  je u petak objavila snimak novog modernizovanog sistema raketne odbrane koji je uspešno testiran. Test je održan na poligonu Sari Šagan u Kazahstanu.

Ovaj sistem može da pogodi bilo koji objekat ne samo u atmosferi, već i u svemiru, kao na primer, satelite. Ako presretne neprijateljsku nuklearnu raketu, tada bojeva glava ne eksplodira. Kao rezultat toga – čistije je.

ABM raketa za presretanje testirana u Sari Šaganu verovatno će postati deo sistema A-235 koji pokriva centralni ekonomski okrug. Njegova mobilna verzija može biti raspoređena bilo gde u Rusiji.

Njegove specifikacije su poverljive, ali, prema nekim indikacijama, može da razvije brzinu od preko 3 km/s, što garantuje poboljšanje presretanja balističkih raketa potencijalnog neprijatelja.

Ali postoje i razlozi da se veruje da ovaj novi presretač može da razvije i veću brzinu. A to znači da može da se koristiti i u bliskom svemiru, čak i pre nego što se neprijateljske rakete aktiviraju. To pruža skoro apsolutni kišobran protiv nuklearnog napada.

Kurir.rs/Russia Insider

Foto printscreen Youtube

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUDAK ILI MAHER? Pilot ruskog lovca rizikuje život zarad dobrog zezanja!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...