(VIDEO) ŠOKANTNE TVRDNJE AMERIČKOG PASTORA: Protiv ove flotile namenjene Severnoj Koreji nema odbrane, brodovima ne upravljaju vojnici
Foto: Youtube screenshot/Arirang News

inovativno

(VIDEO) ŠOKANTNE TVRDNJE AMERIČKOG PASTORA: Protiv ove flotile namenjene Severnoj Koreji nema odbrane, brodovima ne upravljaju vojnici

Planeta -

Saveznici Severne Koreje u Kini običavaju civilne ribare za pomorski rat protiv Južne Koreje, tvrdi pastor Rik Vajls.

Očekuje se da će Severna Koreja dobiti podršku Kine u eventualnom sukobu sa SAD. "Kina je militarizovala svoju civilnu ribarsku flotu", tvrdi Vajls. Po njegovim rečima oni obučavaju ribare za slučaj rata.

Više od 40 kineskih brodova su prešli u južnokorejske vode, pre nego što su presretnuti. Ipak, Obalska straža Južne Koreje je ispalila 250 hitaca pre nego što su kineski brodovi stali.

Severna Koreja se i dalje hvali sposobnošću lansiranja raketa koje mogu da stignu i do SAD. Mnogi predviđaju da će Kim lansirati svoje rakete oko Božića.

Američki predsednik Donald Tramp vrši pritisak na Kinu i druge nacije da sankcionišu trgovinske i diplomatske odnose sa Severnom Korejom, kao deo međunarodnih napora da se preseče dotok novca Pjongjangu kojim bi mogao da finansira razvoj oružja.

Ipak, eksperti strahuju da će Peking nastaviti da podržava režim Severne Koreje jer mu je potrebna tampon zona ka Južnoj Koreji.

Kurir.rs/Express.co.uk

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track