Najnovije vesti

SUNOVRAT BITKOINA: Virtualna valuta za samo 5 dana izgubila trećinu vrednosti
Foto: EPA

KAko došlo...

SUNOVRAT BITKOINA: Virtualna valuta za samo 5 dana izgubila trećinu vrednosti

Planeta

Bitkoin je pao danas ispod 13.000 dolara, izgubivši za samo pet dana gotovo trećinu vrednosti, tako da je digitalna valuta na putu da zabeleži najgoru trgovačku nedelju od 2013. godine, nakon vrtoglavog uspona do rekordnog nivoa od blizu 20.000 dolara u nedelju.

Vrednost najpoznatije kriptovalute je od početka godine porasla 20 puta, popevši se sa nešto ispod nivoa od 1.000 dolara na čak 19.666 dolara na luksemburškoj Bitstamp berzi u nedelju i na preko 20.000 dolara na drugim berzama.

Međutim, ova digitalna valuta je od tada gubila vrednost svakog dana, a njeno klizanje naniže se posebno ubrzalo danas, s obzirom na to da se na današnjem trgovanju na Bitstampu spustila na nivo od 12.560 dolara, što je dnevni pad od gotovo 20 procenata.

foto: EPA

Budući da se vrednost rivalskih kriptovaluta topila zajedno s bitkoinom, ukupna procenjena vrednost kripto-tržišta se srozala na 480 milijardi dolara sa nivoa od blizu 650 milijardi dolara samo dan ranije, prema podacima sa vebsajta kompanije "Coinmarketcap".

Ipak, druge digitalne valute su početkom sedmice beležile izvestan rast, a mnogi tržišni posmatrači kažu da su investitori koji su osetili da je cena bitkoina prenapregnuta počeli da prelaze na druge kripto novčiće.

Etereum, druga kriptovaluta po tržišnom udelu, porastao je skoro na 900 dolara početkom nedelje sa nivoa od oko 500 dolara nedelju dana ranije. Ripl, treća najveća digitalna valuta je od ponedeljka učetvorostručila svoju cenu, navodi Rojters, ne precizirajući koliko on sada košta.

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocodedaplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer

Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ajfon X se obrukao i pre nego što je izašao! Dokazali da je "napredna" funkcija čist promašaj!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...