(VIDEO) NAJBOLJI BOŽIĆNI POKLON IKADA: Dečaku (5) bez ruke život promenili omiljeni superheroji
Foto: EPA / KIYOSHI OTA

genijalno

(VIDEO) NAJBOLJI BOŽIĆNI POKLON IKADA: Dečaku (5) bez ruke život promenili omiljeni superheroji

Planeta -

Dečak iz Finiksa, koji je rođen bez šake, pamtiće ovaj Božić celog života jer je na poklon dobio ono što je oduvek želeo - ruku i to ne bilo kakvu već onu kakvu imaju Stormtruperi, njegovi omiljeni junaci iz Ratova zvezda.

Mali Džejkob Tegart (5) obožava "Ratove zvezda" i sve u vezi sa popularnim serijalom - od kostima, priče do svetlećih mačeva. To ga ne izdvaja od ostale dece predškolskog uzrasta, ali mali Džejkob je uskraćen za mnoge aktivnosti i igre tipične njegovom uzrastu.

On ima funkcionalnu samo jednu šaku dok prsti na drugoj nisu potpuno formirani. Zato, Džejkob je već počeo da zaostaje za svojim vršnjacima u zadacima koji se pred njih postavljaju. Pisanje, crtanje i bojenje za njega predstavljaju mnogo veći napor.

Možda je upravo to i razlog njegovom opčinjenošću Ratovima zvezda jer, na kraju krajeva, Luk Skajvoker i Dart Vejder imali su sličnu sudbinu.

Njegovi omiljeni junaci serijala, Stormtruperi, imaju kostime koji umnogome podsećaju na savremene proteze.

"Međutim, za razliku od svojih junaka, Džejkob je prilikom svakog upoznavanja morao da objašnjava da "se njegovoj ruci ništa nije desilo" i da je tako rođen", objašnjava njegova baka.

Njegova sudbina se promenila kada je za Božić dobio novu mehaničku protezu dizajniranu po ugledu na ruke Stormtrupera. To je bio poklon od lokalne neprofitne organizacije, a mali Džejkob je zanemeo od sreće kada je shvatio šta je dobio.

Bio je oduševljen čak i pre nego što je otvorio poklon jer je papir u koji je bio umotan bio sa motivima Ratova zvezda.

Čim je shvatio da je dobio pravu crno-belu ruku Stormtrupera, Džejkob je njom uhvatio tenisku lopticu i, prvi put u životu, uspeo da se s njom igra.

Kurir.rs / Usatoday.com

Foto: EPA / Kiyoshi Ota

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) JAKO DIRLJIVO! Ronilac spasio morsku kornjaču! Njega reakcija je neverovatna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track