KINEZI DOŽIVELI TRAGEDIJU NA ISLANDU: Autobus se survao s puta, jedan poginuo, 12 teško povređeno!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

TURISTI NIJE BILO SPASA

KINEZI DOŽIVELI TRAGEDIJU NA ISLANDU: Autobus se survao s puta, jedan poginuo, 12 teško povređeno!

Planeta -

Autobus sa 46 kineskih turista skliznuo je u sredu s puta na Islandu, nakon što se sudario sa automobilom, pri čemu je jedna osoba poginula, dok je 12 ljudi teško povređeno, saopštila je islandska policija.

Saobraćajna nezgoda se dogodila na Ruti 1, nacionalnom putu koji kruži oko ove ostrvske zemlje, a islandska Banka krvi je uputila hitan poziv za doniranje nulte krvne grupe.

Automobil i autobus sudarili su se oko 250 kilometara istočno od Rejkjavika, prestonice Islanda.

Vozač automobila i njegov saputnik su takođe turisti, poreklom iz Litvanije, a nijedan od njih nije zadobio povrede, rekli su zvaničnici.

Policija sa južnog Islanda navela je da prvi rezultati istrage nagoveštavaju da je automobil usporio krećući se ispred autobusa dok je pokušavao da skrene ka vidikovcu.

Policija je precizirala da se autobus prevrnuo na stranu nakon što je skliznuo s puta prilikom sudara, pri čemu su dva putnika ostala zaglavljena ispod vozila, a jedan od njih je preminuo na licu mesta.

Vlasnik prevozničke kompanije Fjalar Ulfarson rekao je da je grupa Kineza putovala četvrtog dana sedmodnevne posete Islandu kada je došlo do nesreće.

"Put je na tom mestu uzan, a na njemu ima i malo leda", rekao je on američkoj agenciji.

Tri helikoptera su prevezla najteže povređene do Urgentnog centra u Rejkjaviku, a za ostale putnike uspostavljena je stanica za pružanje pomoći u obližnjem selu.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track