(VIDEO) BOLJE OD FILMSKOG BEKSTVA: Četvorica zatvorenika berlinskog zatvora umakli stražarima ispred nosa
Foto: Youtube screenshot/Sturm18

uspešno

(VIDEO) BOLJE OD FILMSKOG BEKSTVA: Četvorica zatvorenika berlinskog zatvora umakli stražarima ispred nosa

Planeta -

Četvorica zatvorenika uspešno su pobegla iz berlinskog zatvora u četvrtak ujutro.

Oko 6.30 sati njih četvorica su sa još 13 zatvorenika otišla na posao u zatvorsku autoradionicu. Zatvorenici su za posao dobili čekić i brusilicu. Stražari nisu primetili kada su četvorica njih pobegla u kotlarnicu.

"Uz pomoć čekića i brusilice provalili su kroz otvor za vazduh na spoljnom zidu. Izašli su kroz rupu veliku 70 puta 30 centimetara i otpuzali ispod bodljikave žice na slobodu", rekao je Uve Majer-Odevald (57), upravnik zatvora.

Pobegli su - mladić (27) koji je kaznu trebao da služi do 2020. godine zbog nanošenja teških telesnih povreda, zatvorenik (30) koji je provalio u stan i trebao 2018. da bude pušten, Nemac (38) koji je trebao da izađe u junu 2018., a u zatvoru je bio zbog krađe.

Pobegao je i Nemac (25) koji je u zatvoru trebao služiti kaznu do rujna 2018. godine zbog razbojništva.

Bild piše da ovo nije prvi skandal u tom zatvoru. Pre dve godine pobegao im je zatvorenik (18). Iste godine nožem je napadnuta službenica.

Dve godine ranije četvorica su mučili druge zatvorenike, stavljali im ruke u vrelu vodu, pretili im silovanjem. 2007. godine neko je preko zida zatvora bacio drogu koju su zatvorenici uspešno "upecali" a da ih čuvari nisu primetili.

Samo 14 sati nakon što su iz spomenutog zatvora pobegla četvorica, čuvari su primetili da nedostaje još jedan zatvorenik. Bild piše da je Nemac iz zatvora odlazio na posao i da se uvečer morao da vrati. Ali u četvrtak uveče nije došao. Traže ga, kao i preostalu četvoricu.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track