(VIDEO) KIMOVE ŠIFROVANE PORUKE: Dok je pričao o smanjenju tenzija slao je i skrivene signale!
Foto: Fonet/AP

u skladu sa govorom

(VIDEO) KIMOVE ŠIFROVANE PORUKE: Dok je pričao o smanjenju tenzija slao je i skrivene signale!

Planeta -

Novogodišnji govor severnokorejskog lidera Kim Džong-una neće ostati upamćen samo po poruci da je spreman da razgovara sa Južnom Korejom o smanjenju napetosti na poluostrvu već i po skrivenim porukama koje mogu da se iščitaju.

Konkretno, u pitanju je odevna kombinacija koja nije uobičajena za Kim Džong-una. Južnokorejski institut za ujedinjenje Koreja je u svom izveštaju naveo da je Kimovo sivo odelo u zapadnjačkom stilu naglašavalo mir koji je Kim i pomenuo u svom govoru.

Kim se za govornicom takoće pojavio sa zalizanom kosom, a nosio je i kravatu usklađenu sa odelom. Institut navodi da je Kimov stil reflektovao opuštajuće stanje uma i da je to promena u odnosu na pređašnja mračna maoistička odela.

Kim je u govoru istakao da je njegova zemlja miroljubiva i odgovorna nuklearna sila i pozvao je na smanjenje vojnih napetosti i poboljšanje odnosa sa Južnom Korejom. Otvoreni poziv na dijalog rezultovao je predlaganjem datuma od strane Seula, pa bi tako ti razgovori mogli da se održe već 9. januara.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja