(FOTO) UKRADENA NAJSKUPLJA VOTKA NA SVETU: Evo zašto flaša ovog pića košta 1.3 miliona dolara
Foto: EPA/ Brian Ingberg

vrtoglavo

(FOTO) UKRADENA NAJSKUPLJA VOTKA NA SVETU: Evo zašto flaša ovog pića košta 1.3 miliona dolara

Planeta -

Policija Kopenhagena dobila je zadatak da reši nesvakidašnji slučaj krađe flaše votke, ali ne obične već najskuplje na svetu.

Votka vrtoglave vrednosti od 1.3 miliona dolara nestala je iz "Kafe 33" bara u Kopenhagenu, u noći između utorka i srede ali još nije utvrđeno da li je lopov provalio u kafić ili je imao ključ. Simptomatično je još i to da ništa sem te flaše nije nestalo.

Reč je o neverovatno luksuznoj flaši napravljenoj od 3 kilograma zlata, srebra i dijamanata na poklopcu.

Vlasnik bara u kojem ima 1.200 različitih flaša votke, Brajan Ingberg, kaže da ukradena flaša Ruso-Baltik votke nije bila osigurana već je reč o pozajmici jednog ruskog biznismena.

foto: EPA/ Mads Claus Rasmussen

Inače, reč je votki napravljenoj po 100 godina starom receptu, koja je počela da se proizvodi ponovo pre nekoliko godina kao replika votke iz 1912. godine.

Tadašnji proizvođač, kompanija "Ruso-Baltik moto kar" ovim pićem je dočekivala pobednike i učesnike auto trke koji su se automobilima sa otvorenim krovovima trkali na temperaturi od -30 stepeni Celzijusa.

Današnja replika flaše na sebi ima i grb pomenute auto kompanije, bele i crvene dijamante na poklopcu a ni zlato od kojeg je napravljena nije obično. Reč je o pretopljenim zlatnim novčićima kovanim između 1908 i 1912. godine.

Kurir.rs

Foto: EPA/ Brian Ingberg

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) MISLILI STE DA JE OVO MOGUĆE SAMO U CRTAĆIMA?! E, pa prevarili ste se!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track