(VIDEO) ODRASLA U SIROMAŠTVU, A SADA JE JEDNA OD NAJMOĆNIJIH ŽENA SVETA: Bila je udata za mogula, šuškalo se da je sa jednim predsednikom, a ni danas ne prestaje da šokira
Foto: Profimedia

NEVEROVATNa SUDBINA

(VIDEO) ODRASLA U SIROMAŠTVU, A SADA JE JEDNA OD NAJMOĆNIJIH ŽENA SVETA: Bila je udata za mogula, šuškalo se da je sa jednim predsednikom, a ni danas ne prestaje da šokira

Planeta -

Vendi Deng Merdok (49) rođena je u siromašnoj porodici u Kini i sanjala je da postane doktor. Danas je jedna od najmoćnijih poslovnih žena na svetu. U tome su joj pomogli pamet, ali i dobre veze.

Rođena je kao Deng Venge u Đinanu. Ime je promenila kada je bila tinejdžerka.

"Nisam ni bila svesna da smo siromašni. Da bi privukao nečiju pažnju morao si da budeš pametan", rekla je u jednom intervjuu.

Uspela je da upiše medicinsku školu, ali je ubrzo odustala. 1987. godina je bila prekretnica u njenom životu kada je upoznala američki bračni par Džejka i Džojs Čeri koji su radili u Kini. Džojs ju je naučila engleski. Njih dvoje su joj pomogli da otputuje u Kaliforniju gde su joj pružili smeštaj i obezbedili joj studentsku vizu.

foto: AP

Živela je sa njima sve dok Džojs nije otkrila da su Vendi i Džejk u vezi. Vendi i Džejk, koji je bio 30 godina stariji od nje su se venčali, ali i razveli nakon tri godine braka. Diplomirala je ekonomiju i bila jedan od najboljih studenata, pa je zatim upisala i uspešno završila i master studije na prestižnom Jejlu.

Posle diplomiranja, dobila je posao na televiziji u Hongkongu i ubrzo postala potpredsednica. Tu je i upoznala svog drugog supruga, medijskog mogula Ruperta Merdoka.

Postala je njegova treća žena samo 17 dana nakon što je on okončao svoj prethodni brak sa Anom Torv.

foto: Profimedia

Njen drugi brak je trajao 14 godina i sa njim ima dve ćerke. Iako je nakon razvoda dobila nekoliko nekretnina, prošla je mnogo gore od Torv koja je dobila 1,7 milijardi dolara. Razlog tome je predbračni ugovor.

Iz braka sa Merdokom je dobila i mnogo dobrih poslovnih veza, između ostalih i sa bivšim britanskim premijerom Tonijem Blerom, sa kojim su je mediji povezivali i u privatnom životu.

Happy Mother's Day?‍?‍?!!

A post shared by Wendi Murdoch (@wendimurdoch) on

U međuvremenu su mediji pisali i da je u ljubavnoj vezi sa Vladimirom Putinom, pa i bivšim direktorom "Gugla" Erikom Šmitom. Vendi je polako, koristeći svoje veze, napredovala u karijeri i postala i filmski producent i jedan od velikih investitora u društvene mreže kao što su "Majspejs" pa "Snepčet" i kompanije među kojima je i "Uber".

Poznata je i kao prijateljica Ivanke Tramp sa kojom je često viđaju na žurkama, a zanimljivo je i da je ona ta koja je pomirila Ivanku i Džareda Kušnera koji su svojevremeno bili raskinuli zbog religije.

Posle brakova i veza sa mnogo starijim muškarcima, Vendi je prešla na mlađe muškarce. Od prošle godine je u vezi sa mladim manekenom Bertoldom Zahoranom (23).

Kurir.rs/Biznis insajder Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track