NJEGOVO ZLO I DALJE OPSEDA AMERIKU: Naslednici se bore za telo i zaostavštinu preminulog masovnog ubice Čarlsa Mensona
Foto: Profimedia

proces u toku

NJEGOVO ZLO I DALJE OPSEDA AMERIKU: Naslednici se bore za telo i zaostavštinu preminulog masovnog ubice Čarlsa Mensona

Planeta -

SAKRAMENTO - Najmanje tri strane učestvuju u borbi oko tela Čarlsa Mensona i zaostavštine tog psihopate koji je organizovao talas ubistava u SAD, a pobednik bi mogao da zaradi veliki novac od njegovih pesama koje su koristili bendovi "Gans end rouzis" i "Bič bojs".

Menson, vodja sekte koja je izvršila niz divljačkih ubistava "u ime djavola", umro je u novembru, u 83. godini, gotovo 50 godina otkako je leta 1969. godine organizovao ubistva devetoro ljudi, medju kojima i trudne glumice Šeron Tejt, supruge režisera Romana Polanskog.

Viši sud u Los Andjelesu sutra će pokušati da utvrdi ko će naslediti Mensonovu imovinu koja uključuje komercijalna prava na korišćenje njegovog imena, lika i dela, i uspomena, što sve moće doneti mnoge hiljade dolara, a što potražuju njegov navodni sin, navodni unuk i prijatelj s kojim se dopisivao.

Advokat muzičara Metjua Lenca koji tvrdi da je Mensonov biološki sin, začet tokom orgija, smatra da Mensonova zaostavština vredi "više nego što bilo ko shvata" i da se radi o "mnogo novca".

Lenc, koga je kao novorodjenče usvojio par iz savezne države Ilinois, sutra namerava da podnese testament koji je Menson navodno potpisao u januaru 2017. godine i dao svom prijatelju Benu Gureckom, koji je u testamentu naveden kao izvršilac testamenta, a Lenc kao korisnik.

Ako sud odluči da je taj dokument validan, mogao bi da poništi drugi navodni Mensonov testament, iz 2002. godine, čiju verodostojnost pokušava da dokaže Majkl Čenels, koji se godinama dopisivao s Mensonom. U tom testamentu

Čenels je imenovan kao Mensonov naslednik, a isključena su njegova biološka deca.

foto: Printscreen

Jedna od strana je i Mensonov navodni unuk Džejson Frimen, koji tvrdi da je njegov najbliži srodnik. Sudska dokumenta pokazuju da je Frimen unuk Mensona i njegove prve žene Rozali Vilis.

Frimenov advokat ne očekuje da sutra bude doneta konačna odluka, jer sud prvo treba da odluči o svakom pojedinačnom zahtevu.

Lenc traži DNK analizu Mensonovih ostataka, koji su nesahranjeni, kod šerifa okruga Kern, kako bi dokazao da je on najbliži srodnik Mensona, a ne Frimen. Ni sam Lenc nije siguran da li je primerak ; testamenta koju poseduje validan.

Čarls Menson je s Meri Bruner, pripadnicom njegove sekte, imao sina, ali nisu bili u kontaktu, te taj sini nije podneo zahtev za nasledjivanje.

Postoji i mogućnost da Mensonova zaostavština pripadne rodjacima njegovih žrtava. Autorska prava za pesmu benda "Gans end rouzis" "Look at your game, girl" pripala su sudskom odlukom sinu jedne od Mensonovih žrtava.

foto: Reuters

Takodje, bend "Bič bojs" je 1968. godine snimio Mensonovu pesmu "Never learn not to love", pošto je bubnjar te grupe Denis Vilson bio u kontaktu s Mensonom.

Ko dobije pravo na kontrolu Mensonove imovine, moći će da koristi njegov lik i delo, i imaće pravo na odobravanje biografija i dokumentarnih filmova o tom nadaleko zloglasnom ubici.

(Kurir.rs/Beta-AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet stvari koje nista znali o Čarls Mensonu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja