Najnovije vesti

RAJANER MENJA PRAVILA: Evo šta to znači za putnike iz Srbije!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

OD 15. JANUARA

RAJANER MENJA PRAVILA: Evo šta to znači za putnike iz Srbije!

Planeta

Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner pooštriće pravila za unos prtljaga u avion od 15. januara.

Zbog sve većeg korišćenja unosa dva besplatna prtljaga u avion (mala torba i kabinski prtljag) koje prouzrokuje velika kašnjenja i odlaganja letova pre svega zbog malog broja slobodnog mesta u putničkoj kabini, Rajaner će od 15. januara 2018. primenjivati sledeća pravila:

Putnicima sa "Prioriti" ukrcavanjem u avion (uključujući i Plus, Flexi Plus & Family Plus) biće omogućeno da u putničku kabini unesu dva prtljaga (malu torbu i kabinski prtljag). "Prioriti" ukrcavanje se može kupiti prilikom kupovine karte na sajtu Rajanera po ceni od 5 evra ili naknadno po ceni od 6 evra sve do jednog sata pre samog leta.

Putnici koji nemaju ovakav vid ukrcavanja u avion biće omogućeno da unesu malu torbu i svoj kabinski prtljag će morati da ostave prilikom izlaza iz gejta, a koji će besplatno biti odložen u prtljažnik aviona.

Rajaner je od 6. septembra prošle godine povećao nosivosti čekiranog prtljaga sa 15kg na 20kg. Za 20 kg putnik može za čekirani prtljag platiti 25 evra.

Iz Rajanera poručuju da se nadaju da će na ovaj način motivisati one putnike koji nose sa sobom dva prtljaga u putničku kabinu, da veći prtljag čekiraju i samim ti da se izbegnu nepotrebne gužve odnosno kašnjenja ili odlaganja samog leta.

Kurir.rs/ B92

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...