KATRIN DENEV O HOLIVUDU I SEKS SKANDALIMA: Širite puritanizam, poljubac nije silovanje!
Foto: Profimedia

francuskinje 0 #MeToo

KATRIN DENEV O HOLIVUDU I SEKS SKANDALIMA: Širite puritanizam, poljubac nije silovanje!

Planeta -

Slavna francuska glumica Katrin Denev (74) izjavila je da muškarci imaju pravo da se udvaraju ženama, i tako odgovorila na talas javnih osuda za seskualno uzmeiravanje koji se u poslednjih nekoliko meseci raširio svetom.

Ona je jedna od 100 poznatih Francuskinja koje su potpisale pismo upozoravajući na "puritanizam" koji proizilazi iz nedavne serije skandala zbog seksualnog uznemiravanja.

Pismo koje su potpisale ugledne žene pisci, glumice, i akademici objavljeno je u francuskom "Le Monde" u utorak.

"Muškarci su kažnjavani ekspresno i u najkraćem mogućem roku ostajali bez posla, a sve što su zapravo uradili - dodirnuli su nečije koleno ili pokušali da "ukradu" poneki poljubac", stoji u pismu.

"Silovanje je zločin, ali udvaranje ili zavođenje, čak i ono nespretno ili uporno, nije" naglašava se u pismu.

Autorke takođe zaključuju da je u toku novi "puritanizam" koji se širi svetom. Iako je neophodno i potpuno legitimno, kako naglašavaju, dići glas protiv zloupotrebe moći nekih muškaraca, spirala osuda i kazni se otrgla kontroli.

To dovodi do stvaranja atmosfere u kojoj su žene predstavljene kao nemoćne i stalno kao žrtve.

"Kao žene, mi se ne prepoznajemo u ovom feminizmum koji, osmim što osuđuje zloupotrebu moći, razvija mržnju prema muškarcima i seksualnosti"

Katrin Denev je nedavno već govorila otvoreno o kampanjama na društvenim mrežama koje su javno posramnjivale muškarce optužene za seksualno uznemiravanje. To se odnosilo na talas ispovesti seksualno uznemiravanih i maltretiranih osoba širom sveta, koje su objavljivale svoja iskustva uz haštag #MeToo.

Kurir.rs / BBC

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track