(FOTO) VOĐA JAKUZA PAO POSLE 13 GODINA BEKSTVA: Živeo je povučeno, ali su ga odale slike na internetu
Foto: EPA

KRIO SE NA TAJLANDU

(FOTO) VOĐA JAKUZA PAO POSLE 13 GODINA BEKSTVA: Živeo je povučeno, ali su ga odale slike na internetu

Planeta -

Tajlandska policija uhapsila je jednog od vođa japanskih jakuza posle 13 godina bekstva pomoću slika njegovog istetoviranog tela na internetu.

72-godišnji Šigeharu Širai, priveden je juče u Lopburi, gradiću na Tajlandu.

"Osumnjičeni je priznao da je vođa podgrupe Jakuza Kodokai, ali ne i da je učestvovao u ubistvo zbog koga je i bio pod istragom", rekao je portparol tajlandske policije. Ta grupa deo je jedne od najvećih bandi jakuza, Jamaguči-gumi.

Japanske vlasti ga traže zbog učestvovanja u ubistvu rivala 2003. godine.

Ubrzo posle ubistva Širai je nestao i sakrio se u Tajlandu gde se oženio. Tajna o njegovom skrovištu je izgleda bila dobro čuvana dok jedan lokalni list nije objavio sliku jednog mršavog čoveka sa velikim tetovažama po telu i bez vrha malog prsta.

foto: EPA

Slika je 10.000 puta podeljena na internetu, i privukla je pažnju japanske policije koja je zatražila od Bangkoka da istraži stvar. On je zvanično uhapšen zbog ilegalnog boravka na Tajlandu pošto nije imao ni pasoš ni vizu i biće izručen Japanu gde će mu se suditi.

Prema tajlandskoj policiji, on je živeo povučeno od dolaska u Tajland pre 13 godina, dobijao je novac dva ili tri puta godišnje od jednog Japanca koji ga je posećivao.

Jakuza bande, nalik na mafiju, već vekovima su deo japanskog društva i procenjuje se da broje 60.000 članova. Dok same bande nisu ilegalne, veći deo njihove imovine stečen je ilegalno kroz kocku, prostituciju, trgovinu drogom i sajber hakovanje, ali investiraju i u legalne poslove kao što je reciklaža.

Kurir.rs/Beta Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PSIHIJATRI REŠETALI ZORANA MARJANOVIĆA! Evo kako je odgovarao na njihova pitanja i šta misli o Jeleninom ubistvu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja