MRAČNE TAJNE VOĐE TREĆEG RAJHA: Imao je samo jedan testis, prvi patentirao seks-lutku, a to nije najgore!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

SKRIVANO OD JAVNOSTI

MRAČNE TAJNE VOĐE TREĆEG RAJHA: Imao je samo jedan testis, prvi patentirao seks-lutku, a to nije najgore!

Planeta -

Kontroverzni lik najvećeg negativca u istoriji mnogo je kompleksniji nego što se predstavlja.

Adolf Hitler, rođeni Austrijanac, nemački je vođa koji je postao simbolom zla u Drugom svetskom ratu, koji je pokorio Evropu i pokrenuo "čišćenje" kontinenta od Jevreja. Međutim, koliko god o njemu znamo, neke stvari su bizarne, pa su skrivane od javnosti.

1. Bio je zaljubljen u Jevrejku

I ne samo to, već je njegova prva ljubav bila Jevrejka. Njeno ime je bilo Stefani Isak, a ona nije znala da on gaji osećanja prema njoj. U mladosti je bio vrlo stidljiv i nije joj nikad priznao šta oseća, ali je imao brojne fantazije o kojima je posle pričao, a napisao je i posvetio joj je mnoge ljubavne pesme. Kako je od ljubavi prema jednoj Jevrejki prešao na mržnju celog naroda, teško je shvatiti.

2. Imao je samo jedan testis

Mnogi veruju kako je zbog tog "defekta" stekao kompleks manje vrednosti, a testis je izgubio boreći se za Nemačku tokom Prvog svetskog rata. Ozleđen je tokom bitke na Somi 1916, a lekar mu je uklonio testis da bi mu spasao život.

3. Sveštenik mu spasao život

Kad je imao samo četiri godine, Hitlera je od utapanja spasao jedan dečak. On je skočio u zaleđenu vodu i spasao mu život. Kasnije, on je postao sveštenik i doživotno žalio zbog spasavanja nacističkog vođe.

4. Nikad nije ušao u koncentracioni logor

Uvek se držao dalje od prljavih poslova i nikada nije bio u logorima. Naredbe je izdavao tiho i nikada nije ostavljao pisane tragove s nalozima za ubijanje i genocid.

5. Od sigurne smrti spasao ga je Britanac

Jedan britanski vojnik je za vreme Prvog svetskog rata spasao Hitlera iako je imao naredbu da ga ubije. Hitler je kasnije pronašao novinski članak o vojniku Henriju, prepoznao ga je, i sačuvao u svojoj arhivi.

6. Nije mogao da podnese okrutnost prema životinjama

Hitler je izričito zabranjivao okrutnost prema životinjama, pa je u skladu s tim ograničio lov i testiranje lekova nad njima. Životinje je zamenio Jevrejima, a zakonom je zabranio mučenje nedužnih životinja.

7. Prvi je patentirao seks-lutku na naduvavanje

Tražio je svoje inženjere da mu izrade nešto tog tipa budući da su njegovi vojnici često dobijali sifilis od prostitutki.

8. Nominovan je za Nobelovu nagradu za mir

To definitivno nije nešto čime bi Nobel trebalo da se ponosi, ali zaista se dogodilo. Naime, nominovao ga je švedski parlamentarac Brant 1939. On je bio posvećen antifašizmu i nominaciju je želeo da izreklamira kao svojevrsnu parodiju. Ipak, njegova se šala nije baš svidela javnosti.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track