TURSKA UPOZORILA GRAĐANE: Ne putujte u Ameriku, biće terorističkih napada!
Foto: EPA/CJ Gunther

ANKARA NEŠTO ZNA

TURSKA UPOZORILA GRAĐANE: Ne putujte u Ameriku, biće terorističkih napada!

Planeta -

Ministarstvo inostranih poslova Turske izdalo je jutros upozorenje turskim građanima da ne putuju u SAD zbog "povećanja terorističkih napada".

MIP Turske je takođe upozorio da bi turski državljani u Americi, svejedno da li putuju službeno ili privatno, mogli da se nađu u "proizvoljnom pritvoru".

"U SAD odnedavno su povećani teroristički napadi i slučajevi nasilja. Pored bombaških napada i pucnjava, bilo je napada zaletanjem vozilom u pešake, a meta su gradski centri i kulturni događaji, stanice metroa, javne zgrade, religiozna mesta, mogući su napadi čak i na školske kampuse", navodi se u upozorenju.

Ministarstvo objašnjava da misli na nedavne napade na kampus Univerziteta Ohaja, aerodrom "Fort Loderdejl-Holivud", džamiju Dar al Faruk u Minesoti, crkvu u teksasu i njujorški metro, koje naziva primerom terora i/ili ekstremno desničarskih i rasističkih incidenata.

Dejli Sabah podseća da je juče, u četvrtak, 11. januar, američki Stejt department upozorio svoje građane da je Turska bezbednosno rizična zemlja u grupi 3 na skali od 1 (bezbedne) do 4 (opasne).

Kurir.rs/Daily Sabah

Foto: EPA/CJ Gunther

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track