(VIDEO) ON JE NAJBOGATIJI ČOVEK SVIH VREMENA, ALI I ŠKRTICA: Evo na šta sve troši vlasnik Amazona, pogledajte samo njegova kola!
Foto: EPA

MILIJARDER

(VIDEO) ON JE NAJBOGATIJI ČOVEK SVIH VREMENA, ALI I ŠKRTICA: Evo na šta sve troši vlasnik Amazona, pogledajte samo njegova kola!

Planeta -

Džef Bezos, vlasnik Amazona, postao je najbogatiji čovek ikada sa 105 milijardi dolara bogatstva.

Iako ima gomile novca, Bezos važi za popriličnu škrticu.

Evo na šta sve ovaj milijarder troši svoje bogatstvo:

Privatni avion

Pre dve godine vlasnik "Amazona" častio se privatnim avionom "Gulfstream G650ER" vrednim 48 miliona dolara kojim putuje na luksuzna ostrva poput Galapagosa.

Stara "honda"

Iako ima privatni avion, za svakodnevnu vožnju najbogatiji čovek na svetu koristi staru "hondu" iz 1996. godine.

Deo svog bogatstva, bračni par Bezos koristi i za putovanja. Za letovanja uglavnom biraju luksuzna ostrva, ali poznato je da vole da putuju po Evropi, najčešće na produžene vikende. Poslednja destinacije na kojoj su bili je Rim.

Vila na Beverli hilsu

Par živi u vili vrednoj 18 miliona dolara u Vašingtonu, gde im je prvi komšija čovek kojeg je upravo bezos skinuo sa trona najbogatijih - Bil Gejts. Pored ovog imanja, par ima još nekoliko vila širom SAD.

foto: EPA

Jedna od njih je i vila sa bazenom i četiri spavaće sobe na Beverli Hilsu za koji je Bezos izdvojio 9,5 miliona dolara. Na imanju se nalazi i teniski teren i garaža za šest automobila.

Muzej tekstila

Bezos je početkom 2017 godine tajno kupio zgradu čuvenog Muzeja tekstila u Vašingtonu, što ga je koštalo 14 miliona dolara.U ovom kraju komšije će mu biti porodica Obama i Ivanka i Džared Kušner.

Blu oridžin

Bezos se 2000. godine uključio u svemirsku trku osnivanjem firme "Blu oridžin".

Pre dve godine su krenula testiranja njegovih višestruko upotrebljivih raketa za suborbitalne letove, a uspesi su Bezosa naveli da optimistično najavi kako će se u njegovoj ponudi skoro, već 2018. godine naći i jeftini privatni svemirski letovi.

Da bi finansirao ova istraživanja, Bezos svake godine proda akcije "Amazona" u vrednosti od milion dolara.

Kurir.rs/CNBC Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track