(VIDEO) NA OVO SU ČEKALI 22 GODINE: Kraljica Elizabeta konačno pristala na intervju, a evo o čemu će sve govoriti!
Foto: Youtube/Printscreen

ODBIJALA SUSRETE SA NOVINARIMA

(VIDEO) NA OVO SU ČEKALI 22 GODINE: Kraljica Elizabeta konačno pristala na intervju, a evo o čemu će sve govoriti!

Planeta -

Ovog vikenda britanska televizija BBC emitovaće prvi intervju sa britanskom kraljicom Elizabetom drugom, koji će biti retrospektiva njenog krunisanja 1953. godine.

Čitave 22 godine se čekalo na intervju sa kraljicom jer je godinama odbijala bilo kakav susret sa medijima. Ovo će biti prvi put da će odgovarati na pitanja novinara, a emisija će biti emitovana u nedelju.

Intervju će otkriti i kako je to biti vladar ogromnih krajeva, s obzirom na to da kada je sela na presto mnogi delovi Afrike, Bliskog istoka i Kariba su i dalje bili britanske kolonije.

Decenijama je intervju bio granica koju ona i Bakingemska palata nisu želeli da pređu, sve dok ih nije oduševio ekspertski tim BBC-ja. Producent Entoni Gefan je rekao da su bile potrebne 22 godine da bi on i voditelj Alaster Brus prišli kraljici. To se na kraju i dogodilo jer su zvaničnike palate impresionirali uspesima kompanije i ličnim iskustvom.

Povod je 65 godina od krunisanja, a u intervjuu će govoriti o tome kako je nositi krunu tešku preko dva kilograma. U trejleru koji je objavljen kraljica je rekla da je kruna toliko teška da može da joj slomi vrat.

foto: EPA

Kako je rekao, palatu je najviše oduševio dokumentarac "U unutrašnjosti", dok je Brus postao poznat kao kraljevski korespodent i ekspert o pitanjima krune i kraljevske porodice. Nakon više od dve decenije Bakingemska palata je pristala na intervju.

"Kažete nešto i onda kraljica ponekad odgovori, i obično se konverzacija nastavi odatle. Ali postavljanje direktnih pitanja nije bilo dozvoljeno. Ovo je bio razgovor sa kraljicom", objasnio je pravila Brus.

Kako je rekao Gefan, za razliku od razgovora sa drugim plemićima, ovaj intervju je o tome šta znači monarhija.

Brus, koji je i intervjuisao kraljicu, rekao je i da je tokom intervjua ona prvi put posle 65 godina dodirnula svoju ceremonijalnu krunu.

"Možda ju je videla, ali je nije dodirnula od tada. Bilo je vrlo emotivno videti je kako se približava da bi proverila njenu težinu", rekao je.

Dokumentarac takođe opisuje ljude koji su prisustvovali njenom krunisanju, poput dame koja umalo kolabirala i dečaku koji je sam morao da peva kada su njegovi horski drugari izgubili glas.

Kurir.rs/Biznis insajder Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track