(VIDEO) NAJBOGATIJI SAUDIJAC PROLAZI KROZ PAKAO: Odbio da plati slobodu, evo šta mu je priredio vladajući princ
Foto: ap/facebook

navodno borba protiv koripcije

(VIDEO) NAJBOGATIJI SAUDIJAC PROLAZI KROZ PAKAO: Odbio da plati slobodu, evo šta mu je priredio vladajući princ

Planeta -

Najbogatiji čovek u Saudijskoj Arabiji preseljen je iz hotela u kojem je bio zatočen u zatvor, nakon što je odbio da plati vladi 728 miliona funti.

Saudijski milijarder investitora princ Alvalid bin Talal je uhapšen pre dva meseca u onome što je saudijska vlada nazvala "anti-korupcijskom čistkom". Njegova situacija pogoršala se ranije ove sedmice kada je bio preseljen iz svojih prostorija u hotelu Rijad Ric Karlton u zatvor u Al Ha'ir. Mogućnost da zahteva fer suđenje ili da postigne dogovor se smanjivala svakog dana dok je bio u pritvoru.

On je u poslednja dva meseca bio u Rijad Ricu sa 200 drugih prinčeva i visokih zvaničnika.

Taj broj se smanjio nakon što su mnogi bivši zatočenici kapitulirali pred princom Muhamedom bin Salmanom. Alvalid bin Talal je bio jedan od retkih koji nisu poklekli. Prema nekim izveštajima bio je obešen za plafon i tučen tokom perioda u protvoru. Izveštaji sugerišu da je možda bio obešen i prebijen u to vreme. On je navodno odbio da plati 728 miliona funti princu Salmanu, a nije želeo ni da preda preda kontrolu nad nekim njegovim investicionim kompanijama. Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: AP/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ALARMANTNO! Pogledajte koliko dece u Srbiji godišnje oboli od raka?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track