VEOMA SKUP POTEZ: Zbog ove promene će Mark Zakerberg ostati bez 3 milijarde dolara
Foto: AP

PODLEGAO PRITISCIMA

VEOMA SKUP POTEZ: Zbog ove promene će Mark Zakerberg ostati bez 3 milijarde dolara

Planeta -

Kada je u četvrtak objavljeno da se Fejsbuk vraća na staro izdanje, odnosno da ćemo na njuz fidu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase ili sadržaje kompanija i medija, vrednost deonica kompanije Fejsbuk već je u petak pala za gotovo pet odsto.

Forbs je izračunao da će ovaj potez Marka Zakerberga koštati 3,3 milijarde dolara, što je oko 4,4 odsto njegovog ukupnog ličnog bogatstva.

Zakerberg je očigledno podlegao pritiscima, jer su u 2017. primili milione kritika na izgled naslovne stranice Fejsbuka koja je često pretrpana oglasima firmi.

"Jedno od područja na koje ćemo usredsrediti aktivnosti u 2018. biće želja da vreme provedeno na Fejsbuku bude kvalitetno provedeno vreme. Napravili smo Fejsbuk kako bismo pomogli ljudima da ostanu povezani i kako bismo se zbližili s ljudima koji su nam bitni. Zato smo uvek stavljali prijatelje i porodicu u jezgro tog iskustva. Istraživanje pokazuje da jačanje naših odnosa doprinosi našoj dobrobiti i sreći. Ali u poslednje vreme dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaji, kao što su objave kompanija, brendova i medija, zagušuju privatne trenutke koji nas vode uzajamnom povezivanju”, napisao je Zakerberg.

Iz Fejsbuka kažu da su uvereni da je promena dugoročno isplativa i da im je najvažnija sreća korisnika koji žele više objava prijatelja, a manje lažnih vesti i plaćenog sadržaja.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track