(VIDEO) BRITANIJA DOBILA  MINISTRA ZA USAMLJENOST: 200.000 starih mesecima ne progovori ni sa kim!
Foto: printscreen Youtube

strašno

(VIDEO) BRITANIJA DOBILA MINISTRA ZA USAMLJENOST: 200.000 starih mesecima ne progovori ni sa kim!

Planeta -

Britanija je imenovala ministra za usamljenost koji bi trebalo da rešava problem izolovanosti, sa kojim se suočava svaka deseta osoba u zemlji.

Posle ubistva poslanice Džo Koks, ovu funkciju će da opreuzme ministarka sporta Trejsi Krauč i obavlja je uporedo sa postojećim poslom.

Kraučova će da osmisli strategiju za rešavanje ovog problema, za koji stručnjaci kažu da je povezan sa demencijom, ranim mortalitetom i visokim krvnim pritiskom.

Većina ljudi starijih od 75 godina živi samo, a oko 200.000 starih osoba u Britaniji nije razgovaralo sa prijateljima ili rođacima duže od mesec dana, navodi se u vladinim izveštajima.

Veliki broj britanskih lekara svakodnevno primi od jednog do pet pacijenata koji traže pomoć jer su usamljeni, tvrdi se u saopštenju organizacije "Kampanja za okončanje usamljenosti", koja se bavi rešavanjem ovog problema.

Koksova je neposredno pre nego što je ubijena osnovala komisiju za rešavanje ovog pitanja i zahtevala od vlade da imenuje ministra koji bi se bavio ovom emom.

Koksovu, koja je bila poslanica nešto više od godinu dana, ubio je desničarski ekstremista 2016. godine.

Kurir.rs/Metro.co.uk

Foto YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track