(VIDEO) BILA JE PRVA DAMA ISLAMSKE DRŽAVE: Propagirala zverstva, pa se pokajala, a sada je razbesnela javnost novim intervjuom!
Foto: Youtube/Printscreen

JEZIVA PRIČA NEKADAŠNJE DŽIHAD MLADE

(VIDEO) BILA JE PRVA DAMA ISLAMSKE DRŽAVE: Propagirala zverstva, pa se pokajala, a sada je razbesnela javnost novim intervjuom!

Planeta -

Tanja Džoja bila je udata za Amerikanca Džona Džordželasa, koji je posle prelaska u islam počeo da se bori na strani terorističke Islamske države.

Živeli su neko vreme u Siriji sa četvoro dece, a kada je uspela da se otgne od kandži džihadista nastanila se u Dalasu, u Teksasu, gde često govori kako je posle godina provedenih u islamu počela da prihvata hrišćanstvo.

Međutim, u nedavnom televizijskom intervjuu, voditelj Pirs Morgan nije bio oduševljen rečima kojima je opisivala svog muža.

Tanja je rekla da ga još uvek voli i insistira da i on ima dobru stranu. Morgan se zapitao zašto i ona ne predstavlja pretnju po javnost.

foto: Youtube/Printscreen

Intervju se naglo priveo kraju kada su Morgan i njegova koleginica Suzana Rid krenuli da mašu glavama kada je nekadašnja "džihad mlada" rekla da i dalje voli svog muža džihadistu.

"Poprilično sam sigurna da se on i dalje bori na strani Islamske države, ali sa druge strane, dao mi je četvoro divne dece. Svako ima svoju dobru, ali i lošu stranu", rekla je.

"Znate šta, mislim da teroristi ISIL-a nemaju dobru stranu tako da ćemo ovde završiti", rekao je Morgan i tako sagovornici dao do znanja da se razgovor neće nastaviti.

Ona je tokom emisije govorila o tome kako se okrenula ekstremizmu u mladosti. Odrastala je u Londonu i njena porodica je često bila na meti rasističkih komentara i napada. Zbog toga se okrenula čitanju Kurana, ali je otišla predaleko. Sanjala je da ima sedmoro dece koja će postati ubice i osvojiti svaki kontinent pod vođstvom ISIL-a.

foto: Youtube/Printscreen

Iako je sa Džordželasom i decom otišla u Siriju, pobegla je u Tursku i danas živi u SAD gde starateljstvo nad decom deli sa porodicom njenog muža.

"Mislim da je Kuran užasna knjiga. Mislim da ga je napisao muškarac koji je verovao da je prorok, imao je ženu stariju od njega 15 godina koja mu je nametala ideje. Sretao je ljude svih mogućih veroispovesti i sve to skupio u jednu knjigu", rekla je.

foto: Youtube/Printscreen

Na pitanje da li će ovakvo mišljenje da uvredi muslimane širom sveta, odgovorila je: "Zar je važno ako govorim istinu?".

Govoreći o svom mužu, sa kojim godinama nije bila u kontaktu, kaže da ako ga uhvate, treba da ide u zatvor.

On je kao tinejdžer bio veoma problematičan, koristio je drogu i napustio školu. Posle 11. septembra, prešao je u islam. Tanju je upoznao 2003. godine na nekom muslimanskom sajtu za upoznavanje i posle mesec dana je iz SAD došao u London kod nje. Posle svega tri dana poznanstva, odlučili su da se venčaju. Kada su imali troje dece i četvrto na putu, 2013. godine su počeli da razmišljaju o odlasku u Siriju gde su na kraju i otišli.

Međutim, iste godine, tražila je da se vrati kući što je uspela uz pomoć njegovih roditelja. On je ostao u Siriji gde i dalje važi za jednog od najistaknutijih Amerikanaca u redovima Islamske države.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja