TRAMPOVA OSVETA MEDIJIMA: Dodelio nagrade za lažne vesti, evo ko su pobednici!
Foto: Reuters/Kevin Lamarque

gotovo iščekivanje

TRAMPOVA OSVETA MEDIJIMA: Dodelio nagrade za lažne vesti, evo ko su pobednici!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp dodelio je "Nagrade za lažne vesti" u sredu uveče. "A dobitnici nagrade za lažne vesti su…", napisao je prvi čovek SAD na Tviteru, stavljajući link na sajt Republikanskog nacionalnog komiteta – Gop.org.

Tamo se onda otvara stranica na kojoj je piše: “2017 je bila godina nepokolebljivih predrasuda, nepoštenih novinskih izveštavanja i čak stvarno lažnih vesti”.

Sajt je izdvojio 10 novinskih priča među čijim se autorima nalaze CNN, "Njujork tajms" i "Vašington post", koje Tramp smatra lažnim medijima.

Stranica se fokusirala na priče u kojima su mediji priznali greške i objavili ispravke, poput one novinara "ABC njuza" Brajana Rosa, koji je suspendovan, a zatim ponovo primljen nakon pogrešnog izveštaja o Trampu i bivšem bezbednosnom savetniku Majklu Flinu.

Tu je i netačan izveštaj o uklanjanju biste Martina Lutera Kinga mlađeg iz Ovalne sobe i CNN-ovo izveštavanje o tome kad je Donald Tramp mlađi imao pristup hakovanim dokumentima "Vikiliksa".

Stranica je takođe izdvojila nekoliko predsednikovih dostignuća. "Uprkos nekim veoma pokvarenim i nepoštenim medijskim izveštavanjima, postoje mnogi sjajni novinari koje poštujem i mnogo DOBRIH VESTI kojima se Amerikanci mogu ponositi", nastavio je Tramp da komentariše nakon prvog "tvita".

Link na Gop.org nije radio preko jednog sata kad je Tramp objavio prvi "tvit". Pisalo je da je sajt privremeno ugašen i da se radi na njegovom podizanju.

Kurir.rs/Politiko

Foto: Reuters/Kevin Lamarque

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja