(VIDEO)  TREBALO JE DA BUDE RUTINSKO HAPŠENJE: U pucnjavi u Pensilvaniji ubijen federalni maršal SAD
Foto: Tviter/JenniferReadyTV

drama

(VIDEO) TREBALO JE DA BUDE RUTINSKO HAPŠENJE: U pucnjavi u Pensilvaniji ubijen federalni maršal SAD

Planeta -

U pucnjavi koja se dogodila jutros po lokalnom vremenu u Harisburgu, glavnom gradu američke savezne države Pensilvanije, ubijen je američki federalni maršal, a nekoliko policajaca je ranjeno, javio je lokalni portal pennlive.com.

Povrede policajca nisu opasne po život, a pucnjava se dogodila prilikom pokušaja hapšenja u kući osumnjičenog, ali policija nije želela da navodi detalje, najavljujući konferenciju za medije kasnije u toku dana.

Foks njuz je preneo izjavu okružnog tužioca okruga Dofin Fren Čardo, koji je potvrdio da se danas dogodila pucnjava te naveo da osumnjičeni "nije u bekstvu i više ne predstavlja opasnost po stanovništvo".

Napadač je otvorio vatru na lokalnu policiju i ranio njih nekoliko oko 6:10 ujutru prema lokalnom vremenu.

"Harisburg je u žalosti ovog jutra jer je poginuo američki maršal koji je štitio naše stanovnike. Trojica policajaca su ranjena, kao i policajac iz Harisburga", rekao je gradonačelnik Erik Papenfuse.

Okružni tužilac Fran Kardo kaže da je u toku istraga u koju su uključeni i Služba maršala SAD, državna policija Pensilvanije i FBI.

Ovo je druga pucnjava u ovom području za mesec dana. Prethodni put je Ahmed Aminamin El Mofti (51) pucao i ubio policajce nekoliko dana pre Božića.

Kurir.rs/Foxnews.com

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track