(VIDEO) KARIPSKI RAJ JE POSTAO PAKAO: Na ovom ostrvu je uvedeno vanredno stanje, vlastima dozlogrdili ratovi narko-bandi
Foto: Youtube screenshot/ CityNews Toronto

obračun

(VIDEO) KARIPSKI RAJ JE POSTAO PAKAO: Na ovom ostrvu je uvedeno vanredno stanje, vlastima dozlogrdili ratovi narko-bandi

Planeta -

Vlada Jamajke proglasila je vanredno stanje u oblasti Sent Džejms i najavila veliku vojnu operaciju, prenosi BBC.

Strani turisti su upozoreni da ne napuštaju hotele u gradu Montego Bej, jer je vlada proglasila vanredno stanje zbog "niza incidenata sa vatrenim oružjem". Na internetu su objavljeni snimci vojske i policije na ulicama.

Premijer Jamajke Endru Holnes izjavio je u četvrtak da je vanredno stanje potrebno zbog vraćanja javne bezbednosti u okrugu Sent Džejms.

Čelnik odbrane, general Roki Mid tvrdi da vojska i policija traže članove bandi, "s posebnim fokusom na odgovorne za ubistva, prevare na lutriji, trgovinu oružjem i ucene". On je pozvao građane da sarađuju sa vojskom.

U ovoj oblasti došlo do porasta zločina bandi, kaže Sajmon Kalder iz Independenta. "Prošle godineje svake nedelje bilo šest ubistava u proseku - a od početka ove godine situacija se pogoršala", kaže on.

Jamajkanske novine Gliner objavile su da je u Sent Džejmsu u 2017. godini bilo 335 ubistava. Takođe , u prvih 6 dana 2018. u celoj državi je bilo 38 ubistava, dok je u istom periodu prošle godine taj broj iznosio 23.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : OVO SU tri snažne poruke Vučića Srbima na Kosovu i Metohiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track