(VIDEO) NEZNANJE GUVERNERA  BILO UZROK POLA SATA HORORA: Evo zašto čelnik Havaja nije odmah poništio upozorenje o napadu raketama
Foto: AP

šokantno

(VIDEO) NEZNANJE GUVERNERA BILO UZROK POLA SATA HORORA: Evo zašto čelnik Havaja nije odmah poništio upozorenje o napadu raketama

Planeta -

Guverner Havaja Dejvid Ige nije uspeo da poštedi građane trenutaka užasa koje je izazvalo upozorenje na lažne balističke rakete jer nije znao dkako da se se prijavi na svoj Tviter nalog za koji je zabortavio i lozinku.

Zvaničnicima je trebalo pola sata da razuvere građane da je upozorenje poslato 13. januara lažno i da nema opasnosti. Ige je bio upoznat sa lažnim upozorenjem samo dva minuta nakon što je izdato, piše Honolulu Star-Advertajzer. Međutim, guverner je priznao da ne može da pristupi društvenim medijima kako bi odmah rešio situaciju jer se nije mogao da se seti lozinke za svoj Tviter nalog.

"Moram da priznam da ne znam bačin da se prijavim na svoj Tviter nalog niti lozinku za njega, tako da je svakako to jedna od promena koje sam napravio", rekao je Ige novinarima odgovarajući na pitanje o tome šta je uzrokovalo odlaganje nakon obraćanja stanovnicima o stanju u državi koje je emitovano u ponedeljak.

Kurir.rs/RT

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track