Najnovije vesti

ŠPANIJA ZAPRETILA: Pojačaćemo nadzor, Puđdemon neće moći ni da se ušunja!
Foto: Reuters

Odmetnik

ŠPANIJA ZAPRETILA: Pojačaćemo nadzor, Puđdemon neće moći ni da se ušunja!

Planeta

Španija jača mere nadzora kako bi sprečila bivšeg katalonskog lidera Karlesa Puđdemona da se krišom vrati u zemlju, izjavio je danas španski ministar unutrašnjih poslova Huan Ignasio Soido.

"Veoma smo zabrinuti jer ne znamo šta bi osoba koja se tako ponaša mogla da uradi", rekao je Soido španskoj televiziji Antena 3, prenosi portal Politiko u evropskom izdanju.

 

Puđdemon bi, kaže španski ministar, mogao da pokuša da u Španiju uđe helikopterom, lakim avionom ili brodom, kako bi katalonski parlament mogao ponovo da ga imenuje za lidera.

 

"Osmišljavamo operaciju kako se to ne bi dogodilo. Postaraćemo se da on ne može da uđe, čak ni u gepeku", rekao je španski ministar, poručivši da će "pravda, bez sumnje, sačekati Puđdemona".

 

Puđdemon je pobegao u Brisel lane u oktobru, nakon što je zbačen zbog proglašenja nezavisnosti Katalonije od Španije, a njegove pristalice smišljaju načine da se on vrati na funkciju iako mu preti hapšenje.

 

Trenutno se Puđdemon nalazi u Kopenhagenu, gde se sastaje s političarima i studentima. Može da putuje po Evropi, ali se ne može vratiti u Španiju a da ne bude uhapšen.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...