Najnovije vesti

(VIDEO) POTRAGA ZA BLAGOM KRALJA KOKAINA: Ronioci traže Eskobarovu podmornicu sa 70 milijardi dolara!
Foto: Printscreen

sakrio bogatstvo

(VIDEO) POTRAGA ZA BLAGOM KRALJA KOKAINA: Ronioci traže Eskobarovu podmornicu sa 70 milijardi dolara!

Planeta

Kralj kokaina Pablo Eskobar koristio je podmornice za transport kokaina iz Kolumbije u Portoriko, a zatim su drogu prevozili u SAD. Bivši agenti CIA  pronašli su jednu od potopljenih podmornica, za koju se veruje da je Eskobarova i da je njom krijumčario drogu.

Ako je pronađena podmornica zaista njegova onda bi napokon moglo da se otkrije mesto na kom je Eskobar sakrio bogatstvo od 70 milijardi dolara.

Ronioci koji su nekada radili za CIA Dag Luks i Ben Smit pretražuju za sada nepoznatu lokaciju na obalama Kolumbije, a prošlog meseca Diskaveri čenel pratio je ovu dvojicu lovaca na Eskobarovo blago. Iako bivši agenti koji su ronili uz obalu nisu pronašli ništa vredno, grupa entuzijasta veruje da je pomeranje morskog dna pomerilo i olupine.

Oni se nadaju da će blago pronaći u blizini. Pablo Eskobar je bio vođa kartel Medelin koji je 80-ih godina prošlog veka dobavljao 80 posto kokaina koji se u to vreme konzumirao u SAD.

Eskobar je svoju kriminalnu karijeru započeo kao tinejdžer, prodajući krijumčarene cigarete i kradući automobile na ulicama Medelina u Kolumbiji.

S krijumčarenjem kokaina počeo je 70-ih godina, imao je čak 15 aviona i 6 helikoptera kojima je krijumčario drogu u SAD.

Do sredine 80-ih kartel Pabla Eskobara zarađivao je 430 miliona dolara nedeljno, šo je oko 22 milijarde golara godišnje.

Veći deo svog bogatstva Eskobar je sakrio u gotovini na raznim mestima, a navodno je mesečno trošio oko 2500 dolara na gumice, uz pomoć kojih je sređivao i ažurirao svoje beleške. On je 1989. godine bio 7. najbogatiji čovek na svetu na listi magazina Forbs.

U Kolumbiji je bio poznat kao "Robin Hood" jer je davao novac siromašnima i gradio kuće za beskućnike.

Ubijen je u decembru 1993., u pokušaju bekstva preko krovova, zajedno sa svojim telohraniteljem. Neki su tvrdili da je izvršio samoubojstvo nakon što je sakrio veliki deo svog bogatstva na nepoznatim lokacijama. Većina novca ni do danas nije pronađena.

Osam miliona dolara pronađeno je 2009. godine u jednom skrivenom kompleksu izgrađenom u džungli, gde je bila i fabrika za proizvodnju kokaina.

Kristian de Bouva, vlasnik restorana koji je 2014. godine kupio Eskobarovu vilu u Majamiju za 10 miliona dolara, veruje da i na imanju ima skrivenog blaga.

Kurir.rs/

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) BESNI RUS PROTIV DVOJICE SA PIŠTOLJEM: Ni pucanj ga nije zaustavio da im golim rukama demolira auto!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...