(VIDEO) BIVŠI PREDSEDNIK MEKSIKA: Mi nikad, nikad, nikad NEĆEMO PLATITI ZID!
Foto: EPA/Sashenka Gutierrez

NE DOLAZI U OBZIR

(VIDEO) BIVŠI PREDSEDNIK MEKSIKA: Mi nikad, nikad, nikad NEĆEMO PLATITI ZID!

Planeta -

NJUJORK - Bivši predsednik Meksika Visente Foks ponovio je danas da Meksiko nikada neće plati izgradnju zida na američko-meksičkoj granici što traži predsednik SAD Donald Tramp.

"Nikad, nikad, nikad nećemo platiti taj zid", rekao je on u intervjuu za Si-Bi-Es-En.

Foks je i ranije slobodno govorio o Trampovom predizbornom obećanju da će izgraditi zid duž američko-meksičke granice, pa je jednom prilikom kazao da Meksiko nikad neće platiti izgradnju tog jebenog zida.

Tramp je tokom kampanje obećavao izgradnju zida, a o tim planovima govorio je i u prvoj godini mandata.

Ako bi se taj zid izgradio, to ne bi imalo nikakve koristi, rekao je Foks i dodao da postoje bolje alternative za obezbeđivanje granica, kao što je upotreba dronova.

"Kakva je korist od toga? Sa 30 milijardi dolara, možete da napravite mnogo bolje stvari od tog zida", rekao je on.

I dok Tramp tvrdi da će zid sprečiti krijumčarenje droge iz Meksika, Foks kaže da se osim marihuane, većina narkotika ne proizvodi u Meksiku, već se doprema iz Južne Amerike i prenosi preko granice u SAD. On kaže da zid ne bi sprečio transport nedozvoljenih supstanci.

"Ako hoćete da trošite svoj novac, vi američki poreski obveznici, imate pravo na to. Izgradite zid. Ali siguran sam da zidovi ne funkcionišu, zidovi nikad nisu delovali u istoriji", poručio je Foks.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/Sashenka Gutierrez

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja