BOG I DONALD TRAMP: Evo kako je jedan delegat uspeo da privuče pažnju predsednika SAD u Davosu
Foto: AP/Evan Vucci

iznenadio ga

BOG I DONALD TRAMP: Evo kako je jedan delegat uspeo da privuče pažnju predsednika SAD u Davosu

Planeta -

Knjiga o Donaldu Trampu pokazala se kao dobar instrument za privlačenje pažnje američkog predsednika u Davosu, gde se održava Svetski ekonomski forum.

Tramp je, dolazeći na Forum, zastao i desetak sekundi se zadržao u razgovoru sa jednim delegatom koji je podigao i mahao knjigom Stivena Strendža "Bog i Donald Tramp".

Američka agencija napominje da je Tramp prvi američki predsednik koji učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu od Bila Klintona 2000. godine.

Tramp je oko podne sleteo helikopterom u Davos, gde će na Forumu obrazložiti svoju agendu "Amerika na prvom mestu", zalažući se za veći reciprocitet u trgovini između SAD i njenih partnera.

Po dolasku je rekao da na ekonomski samit donosi poruku "mira i prosperiteta". Upitan kako mu se sviđa Davos, Tramp je odgovorio da misli "da je odličan".

Svetski ekonomski forum, koji okuplja predstavnike svetske poslovne i političke elite u švajcarskim Alpima, iznenađujuća je destinacija za Trampa koji je pobedio na izborima sa agendom "Amerika na prvom mestu".

Tramp bi trebalo da priredi večeru za predstavnike biznisa, a sutra da održi govor pred poslovnim i političkim liderima.

Tramp, koji kao biznismen nikad nije bio pozvan u Davos gde se okupljaju predstavnici krupnog kapitala, biće prvi američki predsednik na Svetskom ekonomskom forumu od 2000. godine, što će mu pružiti priliku da popriča sa nekim "elitnim globalistima" koje je kritikovao u izbornoj kampanji 2016.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP/Evan Vucci

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja