IPAK NIJE POPIO OTKAZ: Čovek koji je dao lažni alarm da Kim napada Havaje i dalje radi! I to nije sve!
Foto: Profimedia

NA IVICI PAMETI

IPAK NIJE POPIO OTKAZ: Čovek koji je dao lažni alarm da Kim napada Havaje i dalje radi! I to nije sve!

Planeta -

HONOLULU - Zaposleni u agenciji za upravljanje vanrednim situacijama na Havajima, koji je greškom poslao građanima upozorenje na napad balističkom raketom, i dalje radi u toj agenciji, ali je prebačen u odeljenje gde nema pristup sistemu za upozoravanje.

Portparol agencije za upravljenje vanrednim situacijama Ričard Raposa rekao je da je taj čovek, čije ime nije saopšteno, odbio da sarađuje u unutrašnjoj istrazi državne agencije.

"On je zauzeo stav da je dao pisano saopštenje ubrzo posle incidenta i da ne mora da razgovara sa istražiocima jer nema šta da doda", naveo je Raposa u imejlu.

AP navodi da je on među zaposlenima u agenciji koji su dobili pretnje smrću posle lažne uzbune.

Širom Havajia građani su ranije ovog meseca primili tekstualnu poruku u kojoj se upozoravaju na pretnju balitičkom raketom. Građani su upozreni da hitno potraže sklonište.

"Ovo nije vežba", pisalo je između ostalog. Zvaničnici te savezne američke države saopštili da je reč o lažnoj uzbuni. Ali ovo je izazvalo strašnu paniku među stanovništvom Havaja, koja je trajala skoro 40. minuta. Agencija za upravljanje vanrednim situacijama Havajia potvrdila je kasnije da ne postoji pretnja od balističke rakete.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PLENKOVIĆU, ODAJ POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA! Šta je sve Ivica Dačić poručio hrvatskom premijeru usred Njujorka?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja