(VIDEO) JOVANA JE PREŽIVELA MASAKR U LAS VEGASU I DANAS JE SMATRAJU PRAVIM ČUDOM: Kada su i lekari odustali, muž je imao čudan san i nije odustao
Foto: Youtube/Printscreen

NEVEROVATAN OPORAVAK

(VIDEO) JOVANA JE PREŽIVELA MASAKR U LAS VEGASU I DANAS JE SMATRAJU PRAVIM ČUDOM: Kada su i lekari odustali, muž je imao čudan san i nije odustao

Planeta -

Jedna od povređenih u napadu masovnog ubice u Las Vegasu, Jovana Kalsadiljas, uspešno se oporavlja od teških povreda i uskoro bi mogla da bude puštena iz bolnice

Ona je pravo čudo, s obzirom na to da su joj predviđali minimalne šanse da uopšte preživi.

Podsetimo, u oktobru prošle godine, tokom festivala kantri muzike, Stiven Pedok (64) je otvorio vatru iz automatskog oružja sa 32. sprata hotela Mendelej bej u Las Vegasu i ubio 58 ljudi, a više od 800 ranio.

Jovana (Đovana), koja je bila među povređenima, prvi put posle tri meseca posle napada je ponovo prohodala. Metak ju je pogodio u glavu i oštetio joj je deo mozga zadužen za govor.

Lekari su smatrali da ova majka dvoje dece neće preživeti, a kamoli da se ovako uspešno vrati u formu.

Ove nedelje se pojavila i pred novinarima u bolnici u Feniksu u kojoj je lečena poslednja tri meseca. Uprkos teškoćama pri govoru, uspela je da pokaže da je veliki borac.

"Iako nikad neću biti ona ista Jovana, vratiću se jača. Nećemo dopustiti ljudima poput njega da pobede. Nećemo živeti u strahu", poručila je.

Iako je njen muž Frenk razmatrao da je skine sa aparata za održavanje u životu, jer joj lekari nisu davali mnogo šansi, odustao je kada mu se Jovana pojavila u snu.

foto: Youtube/Printscreen

"Sanjao sam da me je posetila, zagrlila i poljubila. Rekla je da će sve biti u redu", rekao je Frenk. Kada sam se probudio, pozvao sam njenu majku i rekao da ne odustajemo i da će sve biti dobro.

Ispostavilo se da je bio u pravu.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUDAK ILI HEROJ? Dok su pljuštali meci u Las Vegasu, on je psovao napadača!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja