(VIDEO) PRIČA KOJU ĆETE DUGO PAMTITI: Ovaj čovek se godinama borio za život, a onda se zbog JEDNE MAJICE sve neverovatno preokrenulo
Foto: Facebook

SUDBINA

(VIDEO) PRIČA KOJU ĆETE DUGO PAMTITI: Ovaj čovek se godinama borio za život, a onda se zbog JEDNE MAJICE sve neverovatno preokrenulo

Planeta -

Rob Libovic (60) je godinama išao na dijalizu jer su mu bubrezi otkazali.

Bio je zahvalan što mu to produžava život, ali tretmani su trajali po 4 sata, triput nedeljno, što nije nešto što je samohrani otac petoro dece mogao sebi da priušti.

Znao je da mu je jedini spas transplantacija bubrega, ali je potraga bila veoma teška jer je njegova krvna grupa nulta pozitivna, što znači da može da primi bubreg samo od nekoga sa istom krvnom grupom. Deca nisu mogla da budu donatori iz medicinskih razloga.

Na listi čekanja pacijenti provedu skoro 10 godina, a njegovo zdravlje se samo pogoršavalo iz godine u godinu.

U međuvremenu, odlučio je da će da uživa u životu koliko može, pa je putovao sa decom. Svake druge godine se trudio da ih vodi u Diznilend.

"Uglavnom roditelji idu u Diznilend zbog dece, samo su moja deca išla tamo zbog mene", rekao je.

Prošlog avgusta, ponovo su se zaputili u ovaj zabavni park. Rob je došao na ideju da na majici postavi natpis koji bi svi posetioci mogli da primete. Pisalo je: "Treba mi bubreg, nulta pozitivna, pozovite". Broj telefona je bio istaknut u nastavku.

Naravno, u Diznilendu su mnogi obratili pažnju na njegovu majicu. Među njima je bio i Huan Sandoval koji je sliku postavio na Fejsbuk. Slika je podeljena više od 90.000 puta za nedelju dana i ubrzo je s Robom kontaktiralo oko 100 ljudi.

Oko 50 ljudi je zaista htelo da mu donira bubreg i bili su spremni da prođu kroz sve potrebne analize.

Zvuči neverovatno, ali na ovaj način je Rob najzad našao svog spasioca. To je bio Riči Sali, takođe samohrani otac. Ubrzo su uvideli da imaju mnogo toga zajedničkog i da bi sigurno bili dugogodišnji najbolji prijatelji da su se upoznali pod drugim okolnostima.

Operacija je uspešno obavljena 18. januara. Rob i Riči su posle nekoliko dana napustili bolnicu i sada mogu da se vrate svoje uobičajenim aktivnostima.

"Nikad ne gubite nadu", rekao je Rob.

Kurir.rs/Vašington post Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja