Najnovije vesti

IZBORNA KAMPANJA U ITALIJI: Rim zatrpan đubretom, kroz prljavštinu rije jedna svinja, a NIKO NIŠTA NE PREDUZIMA!
Foto: Reuters

smrad do neba

IZBORNA KAMPANJA U ITALIJI: Rim zatrpan đubretom, kroz prljavštinu rije jedna svinja, a NIKO NIŠTA NE PREDUZIMA!

Planeta

RIM - Iako je Italija u izbornoj kampanji uoči opštih izbora, 4. marta, italijanska prestonica preplavljena je đubretom.

Gradonačelnica Virdžinija Rađi ne učestvuje u izbornoj trci, međutim to nije omelo njene političke protivnike da je tokom kampanje kritikuju zbog đubreta, ali i zbog jedne svinje koja "šeta" ulicama italijanske prestonice.

Tako se bivši italijanski premijer Mateo Renci, čija Demokratska partija nema preteranu podršku glasača prema poslednjim anketama, našalio na tu temu, navodeći: "ranije je bio vuk, sada je svinja simbol Rima u svetu", aludirajući na legendu o vučici i osnivanju starog Rima.

1 / 8 Foto: AP

Desničarska liderka Đorđa Meloni postavila je na fejsbuk fotografiju svinje na kojoj se vidi kako životinja njuška po gomili đubreta. Njen komentar ispod slike je: "Ovo je Rim".

Virdžinija Rađi, članica Populističkog pokreta "Pet zvezdica", a koja prema anketama vodi u izbornoj trci, izjavila je da bi političari trebalo da se okrenu nekim drugim temama, a da je svinja, inače, "odlutala od svog vlasnika".

Politički analitičar Franko Pavončelo, međutim, komentariše da ljudi nisu toliko za pokret "Pet zvezdica" koliko su protiv aktuelnog sistema.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SVEDOČILA SNAJA ZORANA MARJANOVIĆA! Evo šta je tužilaštvo htelo da čuje od nje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...