(FOTO) PLAŽA SNOVA POSTALA PAKAO: Mladić pozvao devojku na romantičan prvi sastanak, ali je onda počeo horor!
Foto: Fejsbuk

jedva izvukli živu glavu

(FOTO) PLAŽA SNOVA POSTALA PAKAO: Mladić pozvao devojku na romantičan prvi sastanak, ali je onda počeo horor!

Planeta -

Svako od nas pamti uzbuđenje uoči prvog ljubavnog sastanka, ali dvoje tinejdžera iz Zlatne Obale u Australiji doživeli su uzbuđenje druge vrste.

Lijam Tauner (19) pozvao je Emili Meklajmont (18) da zajedno izađu posle upoznavanja na internetu. Izabrao je Drimtajm bič, plažu poznatu po bazenčićima u stenama.

Pošto su neko vreme ležali na plaži, odlučili su da uđu u vodu, ali su se zadržali u plićaku, tako da im je voda jedva dosezala do butina. Kada je naišao prvi talas, bilo je sve u redu, ali već sledeći ih je povukao u more.

"Talas nas je samo usisao", rekao je on. Voda ga je odnela daleko, a Emili je ostala zarobljena između dve stene. U prvi mah nije ni bila svesna šta se dešava, ali je Lijamu odmah bilo jasno da su u opasnosti.

"Držali smo se jedno za drugo i rekao sam joj da ostane na površini kako zna i ume", dodao je. Emili se nekako dokopala stena, ali Tim nije mogao da je vidi i voda ga je odnela još dalje.

"Nisam mislila da je ozbiljno sve dok Lijam nije počeo da paniči. Voda nas je gotovo odmah razdvojila, sve je išlo veoma brzo", rekla je Emili.

Talas je povukao Lijama deset metara dalje. "Pokušavao sam da se popnem na stenu, ali ogroman talas me je povukao iza ogromne stene". Pokušavao sam da ostanem gore. Plivao sam da preživim, bilo je stravično", seća se Tim.

Posle 15 minuta borbe s talasima od skoro dva metra ostao je bez snage i samo bi na kratko izronio da uzme vazduh, nakon čega bi ga talas ponovo poklopio. Malo je nedostajalo da se onesvesti i već je pomislio da se neće spasiti, ali onda je počeo da razmišlja o budućnosti i o Emili.

"Pomislio sam na to šta bih sve mogao da doživim u budućnosti i šta ostavljam za sobom, ako i kako će se do kraja života osećati moja i Emilina porodica", ispričao je Tim.

Posle 20 minuta uspeo je da se nekako domogne plićaka plaže Fingal Hed, gde su ga spasioci izvukli na obalu. "Nisam mogao da dođem do vazduha. Još sam bio svestan, ali nisam bio prisutan. Ne znam kako mi je uspelo da se ne onesvestim", istakao je Lijam.

Tim je mislio da je Emili još u vodi i upravo to je uporno pokušavao da objasni.

Ali, Emili je i dalje bila na "Plaži snova", preko dva kilometra dalje, gde je čekala Lijama sa spasiocima, lekarima hitne pomoći i policijom.

"Bila sam užasnuta. Mislila sam da neće uspeti... Kada sam saznala da su ga izvukli i da je dobro bila sam presrećna", podvukla je Emili. Dvoje tinejdžera kažu da je prvi sastanak bio pravi košmar, ali da ih je 'na neki čudan način zbližio'. "Definitivno je ubrzao stvari", zaključio je Lijam.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja