RUSIJA UPOZORILA SVOJE GRAĐANE: Pazite gde putujete, Amerikanci nas love po celom svetu!
Foto: Profimedia

Opasno inostranstvo

RUSIJA UPOZORILA SVOJE GRAĐANE: Pazite gde putujete, Amerikanci nas love po celom svetu!

Planeta -

Rusija izdala upozorenje svoje državljane da dva puta razmisle pre putovanja u inostrantsvo jer bi Amerikanci mogli da ih uhapse bilo gde u svetu.

Saopštenje je izdalo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, a u njemu se upozoravaju državljani Rusije da će biti suočeni sa ozbiljnim rizikom od hapšenja u drugim zemljama na zahtev Vašingtona, nakon čega bi mogli biti izručeni SAD.

"Uprkos našim pozivima da se poboljša saradnja između relevantnih ruskih i američkih službi....američke specijalne agencije nastavile su 'lov' na Ruse širom sveta"", stoji između ostalog u saopštenju.

"Uzimajući u obzir te okolnosti, pozivamo ruske državljane da pažljivo odvagaju sve rizike kada planiraju putovanje u inostranstvo", dodaje rusko ministarstvo spoljnih poslova. Oni još navode i da je od početka 2017. u drugim zemljama uhapšeno deset Rusa, uz "angažman Vašingtona", a kao primer navodi se hapšenje najmanje četvoro Rusa u Španiji, Litvaniji i Grčkoj, pod optužbom SAD za sajber kriminal. Rusi se takođe upozoravaju i da će, ukoliko budu uhapšeni, američko pravosuđe biti pristrasno.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja