(VIDEO) BOMBOM NA PORESKU UPRAVU TURSKE: Jučerašnja eksplozija u centru Ankare nije bila nesrećan slučaj, terorista Ertogan ubijen
Foto: YT Screenshot/TEŞKİLAT-I MAHSUSA

policija tvrdi

(VIDEO) BOMBOM NA PORESKU UPRAVU TURSKE: Jučerašnja eksplozija u centru Ankare nije bila nesrećan slučaj, terorista Ertogan ubijen

Planeta -

Eksploziju u poreskoj upravi u Ankari nije izazvalo curenje gasa kako se prvobitno mislilo, već podmetnuta bomba, a osumnjičeni za napad ubijen je u policijskoj operaciji, saopštili su danas turski zvaničnici.

Jučerašnja eksplozija oštetila je zgradu poreske uprave, a žrtava nije bilo.

Vlasti su saopštile i da su uhapsile osam osoba osumnjičenih za povezanost s ubijenim koji je identifikovan kao Ersen Ertogan (27). U Tursku je ušao ilegalno iz Sirije, gde je prošao obuku kod kurdskih boraca, navodi se u saopštenju.

Turska je 20. januara pokrenula prekograničnu ofanzivu na Afrin, kurdsku enklavu na severozapadu Sirije, navodeći kao cilj čišćenje svoje granice od kurdskih snaga, za koje tvrdi da su povezane s kurdskim pobunjenicima u Turskoj.

Vlasti su prvobitno navele da veruju da je eksplodirao gas, ali nisu isključile mogućnost "sabotaže".

Osumnjičeni Ertogan je identifikovan pomoću sigurnosnih kamera koje su ga snimile kako kod ulaza u poresku upravu ostavlja torbu u kojoj je, kako se veruje, bio eksploziv.

On je ubijen tokom noćašnje akcije hapšenja.

Kurir.rs/Beta AP

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track