(VIDEO) BUDUĆI SVEŠTENIK UHVAĆEN U ZLODELU: Hteo da ima seks sa dečakom, a kad je rasrinkan, rekao je samo jedno
Foto: Youtube/Printscreen

IZA REŠETAKA

(VIDEO) BUDUĆI SVEŠTENIK UHVAĆEN U ZLODELU: Hteo da ima seks sa dečakom, a kad je rasrinkan, rekao je samo jedno

Planeta -

Student Bogoslovije iz Velike Britanije, Džejms Li, mislio je da razgovara s dečakom od 14 godina na jednoj aplikaciji za upoznavanje, dok se zapravo dopisivao s članovima grupe "Guardians of the North" (Čuvari severa), koji se predstavljaju kao maloletnici kako bi uhvatili pedofile na internetu.

Grindr je aplikacija za upoznavanje koja je namenjena muškarcima homoseksualne i biseksualne orijentacije.

"Čuvari severa" su tako napravili lažni nalog dečaka s kojim je Li mislio da se nađe te noći kada je uhvaćen. "Dragi Bože", bilo je sve što je rekao kada je shvatio da su ga uhvatili.

Najpre je poricao da je dogovorio sastanak s dečakom i govorio kako ne radi ništa loše kada ga je ekipa uhvatila. Potom je uzeo svoj mobilni, za šta je ekipa pomislila da pokušava da izbriše razgovore s dečakom, pa su mu ga oduzeli.

Upitali su ga kakvu "fascinaciju decom ima", dok je on odgovorio da je nema i rekao kako ne radi ništa, a potom je shvatio da je uhvaćen i panično rekao: "Dragi Bože!"

"Da ti kažem nešto, da se večeras ovde pojavilo dete, ti bi mu uništio život", rekao mu je muškarac.

Tokom njihovih razgovora, Li je dečaku slao intimne fotografije, a dečaku je, između ostalog, govorio i da se ne tušira, jer on voli "znojave tinejdžere".

Za vreme dogovaranja sastanka 30-godišnjak je živio u Njukaslu s katoličkim sveštenikom, tokom svoje obuke za sveštenika.

Sada se nalazi u zatvoru jer je priznao da je organizovao nalaženje sa dečakom u cilju seksualnog zlostavljanja.

"Čuvari severea" su ga snimili kako dolazi ugovoreni sastanak. Trebalo je da se nađu u auto-parku, pod okriljem noći, a kada je video kamere, shvatio je da je uhvaćen.

Tužiteljka Ema Dauling je rekla kako je Li napravio lažni profil pod imenom Kris i kako je ubrzo od dečaka saznao da je maloletan i nevin.

Potom je dečaka pitao šta bi mogli da rade i predložio je oralni seks.

"Poslao je dečaku sliku svog penisa u erekciji i pitao ga ima li on fotografija svog penisa", rekla je.

Njegov advokat je rekao kako je Li bio iskren i da je sarađivao s vlastima i crkvom i da će prihvatiti sve restrikcije koje mu sud odredi.

O celom slučaju se oglasio i biskup.

"Poslao si svoje fotografije, a iz komunikacije je jasno da si bio očigledno svestan da je osoba s kojom razgovaraš dečak od 14 godina. Razgovarali ste o cilju sastanka koji ste dogovorili, i ako je i bilo neke sumnje o tome, ti si govorio o mogućnosti da se upustite u oralni seks. Očito si naumio da se sastaneš sa osobom za koju si mislio da je 14-godišnji dečak kako bi se upustio u seksualnu aktivnost s njim, za šta bi, kao inteligentan muškarac, trebalo da znaš da je to nezakonito", poručio je.

Li je osuđen na godinu dana zatvora i biće upisan u registar pedofila.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja