(FOTO, VIDEO) SPEKTAKULARNI SNIMCI! LEDENO DOBA STIGLO U MOSKVU: Za 24 sata je palo toliko snega da je oboren rekord star 60 godina, a tek se očekuju nove padavine!
Foto: EPA

najsnažnija oluja ikada

(FOTO, VIDEO) SPEKTAKULARNI SNIMCI! LEDENO DOBA STIGLO U MOSKVU: Za 24 sata je palo toliko snega da je oboren rekord star 60 godina, a tek se očekuju nove padavine!

Planeta -

Jedan muškarac je izgubio život, a pet ljudi je povređeno u Moskvi tokom najsnažnije snežne oluje ikada zabeležene u gradu otkako se vodi evidencija. Jake padavine očekuju se i danas.

1 / 27 Foto: Fonet/AP

U ruskoj prestonici je za 24 sata palo 43 centimetara snega, što je više od polovine onoga što je palo tokom mesec dana, čime je oboren rekord iz 1957. godine. saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

"Jedna osoba je nastradala kad je drvo palo na dalekovod", naveo je gradonačelnik Sergej Sobjanjin, i dodao da je prema dosadašnjim informacijama oluja oborila 2.000 stabala.

foto: Fonet/AP

Sobjanjin je na Tviteru poručio građanima da budu oprezni i da će se vreme dodatno pogoršati.

"Moskva je u u centru velikog ciklona koji se sastoji od dva manja - jedan dolazi sa severozapada a drugi sa Mediterana preko Balkana, što otvara put za hladni arktički vazduh. Zato kažemo da je Moskva pod arktičkom invazijom", navode meteorolozi.

foto: EPA

Na moskovskim aerodromima je desetine letova kasnilo a više ih je otkazano. Na ulicama prestonice ima toliko snega da su gradske vlasti savetovale vozače da ne izlaze na ulice ukoliko to nije nužno.

foto: EPA

Zbog jakog nevremena, prisustvo u školama danas nije obavezno. Oko 20.000 stanovnika u drugim gradovima Rusije ostalo je bez struje.

Nešto ranije je iz Moskovskog meteorološkog biroa rečeno da je u subotu u Moskvi palo 14 milimetara vode za 12 sati, čime je oboren dosadašnji rekord iz 1957.

Kurir.rs/Beta Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) ČIK ODVEZITE SVOJ AUTO NA VRH OVE ULICE U MOSKVI! Moskovljani misle da ni Sena ne bi to uspeo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track