DRUGI DAN DRAME NA BERZAMA: Akcije padaju, pa rastu, ovakve burne promene se nisu dogodile na Volstritu od 2016. godine
Foto: AP

EKONOMSKA PREVIRANJA

DRUGI DAN DRAME NA BERZAMA: Akcije padaju, pa rastu, ovakve burne promene se nisu dogodile na Volstritu od 2016. godine

Planeta -

Posle jučerašnje drame i pada indeksa Dau Žons za oko 1.600 poena, sve oči su uprte u današnja poslovanja na berzama.

Vesti ni danas nisu bile ništa manje dramatične. Akcije su padale, a indeks Dau je ušao u korektivnu fazu - pad od još 10 odsto, naglašavajući povratak nestabilnosti tržišta. Posle toga, kupci su pojurili i podigli mu vrednost. Veruje se da će posle toga indeks moći da se vrati u normalu posle jučerašnjeg pada.

Na početku današnjeg dana, Dau Džons je pao za 550 poena i ušao je u režim korekcije što se nije dogodilo na Volstritu od 2016. godine. Kako prenosi CNN, lavina prodaje je pogodila indeks Dau.

Indeksi na Vol stritu posle starta trgovanja u minusu, brzo su izašli iz gubitaka.

Industrijski indeks Dau Džons, Standard end Pur 500 i Nasdak su danas posle pola sata trgovanja u rastu od preko jedan odsto.

Na početku trgovanja glavni indeksi u Njujorku su nastavili trend iz prethodna dva trgovačka dana kada su zabeleženi veliki gubicima, ali su brzo prešli na pozitivnu teritoriju.

Rast na Volstritu ublažio je padove i na evropskim berzama

Podsetimo, berze širom sveta juče u počele da padaju, a američki indeks Dau Džons je juče izgubio čak 4,6 odsto vrednosti, što je najveći pad za šest i po godina. Glavni indeksi u Njujorku, Tokiju i Londonu su pretrpeli velike gubitke.

foto: EPA

Analitičari pokušavaju da shvate da li je u pitanju kratkoročna korekcija tržišta koja su nedavno postigla rekordne iznose, ili pak znak za dublju zabrinutost.

Berze širom Azije i Evrope juče su doživele pad. Japanski indeks Nikei je tokom dana imao najveći jednodnevni pad od 1990, ali se do kraja dana nešto oporavio tako da na zatvaranju berze Nikei beleži pad od 4,7 odsto. Hongkonški indeks pao je za 5 odsto, dok je lonskonski FTSE izgubio 3 procenta vrednosti.

Kurir.rs/CNN

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track