SIRIJSKA VOJSKA: Izrael nas zasuo raketama! Pogođen istraživački centar kod Damaska!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen Youtube

TRI EKSPLOZIJE

SIRIJSKA VOJSKA: Izrael nas zasuo raketama! Pogođen istraživački centar kod Damaska!

Planeta -

Izrael je danas napao ciljeve snaga sirijskog predsednika Bašara Asada kraj Damaska, saopštila je sirijska vojska.

Sirijski državni mediji su naveli da je sirijska vazdušna odbrana odgovorila na ono što je opisano kao "nova izraelska agresija" kraj sirijskog glavnog grada.

Sirijska vojska tvrdi da su izraelski avioni doleteli iz libanskog vazdušnog prostora i da je vazdušna odbrana presrela većinu ispaljenih raketa, prenose izraelski mediji.

Izvori bliski sirijskoj Vladi rekli su da su rakete ciljale "istraživački centar" u gradu Džamraji severno od Damaska. Sudeći po izveštajima na društvenim mrežama čule su su tri eksplozije u području Damaska.

To nije prvi izveštaj o izraelskim udarima na istraživački centar u Džamraji. Izraelski mediji navode da je to "naučno vojno postrojenje" poznato zapadnim obaveštajnim agencijama kao sirijski vojni kompleks gde Asadove snage razvijaju rakete i navodno takođe nekonvencionalno oružje.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu obišao je juče sa članovima užeg sastava izraelske Vlade, zaduženog za bezbednost, granicu sa Sirijom na Golanskoj visiji i rekao da njegova zemlja "teži miru, ali da je spremna za svaki scenario" i da sugeriše da se ne testira.

Osvrćući se na napetost na severnoj granici, Netanjahu je rekao da Izrael ima "izuzetnu odlučnost da brani svoju zemlju".

"To je velika promena u istoriji našeg naroda, naša sposobnost da sami sebe branimo", rekao je izraelski premijer.

On je više puta upozoravao na nastojanja Irana, Asadovog saveznika, da se vojno učvrsti u Siriji, kao i da izgradi fabrike oružja u Libanu, čemu se Izrael protivi.

Kurir.rs/ Beta

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track