(VIDEO, FOTO) ONA JE GLAVNA FACA U PJONGČANGU: Kimova sestra stigla na Olimpijadu i nosi VAŽNU PORUKU OD BRATA
Foto: Reuters

diplomatija

(VIDEO, FOTO) ONA JE GLAVNA FACA U PJONGČANGU: Kimova sestra stigla na Olimpijadu i nosi VAŽNU PORUKU OD BRATA

Planeta -

Sestra lidera Severne Koreje Kim Džong-una je prvi član te poriodice koji je posetio Južnu Koreju od Korejskog rata (1950-1953)

Delegacija Severne Koreje predvođena Kim Jo-džong, Unovom sestrom, doputovala je danas u Pjongčang, gde će prisustvovati svečanosti otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Kako se navodi, sestra lidera Severne Koreje Kim Džong-una je prvi član te poriodice koji je posetio Južnu Koreju od Korejskog rata (1950-1953), prenosi AP.

Kim Jo-džong
Kim Jo-džongfoto: Reuters

Ona je u Južnu Koreju doputovala privatnim avionom svog brata zajedno sa predsednikom severnokorejske skupštine Kim Jong-namom (90), a prema agendi on bi trebalo da se tokom trodnevne posete u subotu sastane sa južnokorejskim predsednikom Mun Dža-inom.

Prilikom dolaska Kim Jo-džong je nosila crni kaput, crni kofer i privukla je veliku pažnju prisutnih fotoreportera.

Kim Jo-džong
Kim Jo-džongfoto: AP

Pozdravila se uz smešak sa južnokorejskim zvaničnicima, među kojima je bio južnokorejski ministar unifikacije Čo Mjong-gjon.

Kim Jo-džong
Kim Jo-džongfoto: AP

U delegaciji Severne Koreje nalaze se i predsednik Nacionalnog sportskog komiteta i direktor Agencije koja se bavi međukorejskim poslovima.

Prethodnih dana južnokorejski mediji bavili su se time da li će Kim Jo-džong preneti južnokorejskom predsedniku ličnu poruku svog brata i ako to i učini da li će ona uključivati i predlog za samit dva lidera.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track