ZAHVALAN NA PODRŠCI NASTAVKU SANKCIJA: Pens bez komentara o Kimovom pozivu predsedniku Južne Koreje
Foto: Reuters/Damir Sagolj

nada se daljem pritisku

ZAHVALAN NA PODRŠCI NASTAVKU SANKCIJA: Pens bez komentara o Kimovom pozivu predsedniku Južne Koreje

Planeta -

Američki potpredsednik Majkl Pens je zahvalan predsedniku Južne Koreje Mun Džae-inu na potvrdi "posvećenosti kampanji maksimalnog globalnog pritiska", rekla je Pensova portparolka Alisa Farah upitana za komentar o novom razvoju događaja na Korejskom poluostrvu.

Direktan komentar o odluci severnokorejskog lidera Kim Džong-una da pozove predsednika Južne Koreje na samit u Pjongjangu je izostao.

"Potpredsednik (SAD) je zahvalan što je predsednik Mun potvrdio snažnu posvećenost kampanji maksimalnog globalnog pritiska i njegovu podršku nastavku sankcija", rekla je Pensova portparolka.

Poziv Kim Džong Una upućen predsedniku Južne Koreje prenela je sestra severnokorejskog vođe, Kim Jo-džong.

Kako je ranije danas saopštio Seul, navedeno je da je Kim Džong-un spreman da se sastane sa liderom Južne Koreje "što je ranije moguće".

Sestra severnokorejskog vođe je juče stigla u Južnu Koreju na svečano otvaranje Zimskih olimpijskih igara, kao prva iz vladajuće dinastije severa koja je došla na jug od kraja Korejskog rata 1953. godine.

Majkl Pens je stigao u četvrtak u Južnu Koreju, gde je predvodio delegaciju SAD na otvaranju Zimskih olimpijskih igara, u nameri da ubedi Seul da zauzme oštriji stav prema Severnoj Koreji.

Kurir.rs/Beta

Foto: Reuters/Damir Sagolj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja