(VIDEO) NOVE KAZNE ZA BAHATOG JUTJUBERA: Internet ponovo poludeo, a Logan Pol im je poručio samo jedno!
Foto: Youtube/Printscreen

NIKAKO DA SHVATI

(VIDEO) NOVE KAZNE ZA BAHATOG JUTJUBERA: Internet ponovo poludeo, a Logan Pol im je poručio samo jedno!

Planeta -

Zvezda Jutjuba, Logan Pol, krajem decembra podigao je veliku prašinu zbog sprdanja sa telom samoubice u jednom svom snimku.

Posle izuzetno negativnih reakcija, snimak je uklonio, a uskoro se oglasio i sam Jutjub koji je saopštio da objava ovog videa nije bila u skladu s njenim pravilima.

Logan je uz pismeno izvinjenje objavio i video u kojem se izvinjava porodici žrtve, kao i svima koje je uznemirio njegov snimak.

Da bi dokazao da mu je žao, odlučio je da donira milion dolara organizacijama koje se bore za prevenciju suicida, i obustavio aktivnosti na svom blogu.

Ipak, nije prošlo mnogo pre nego što je nastavio po starom. U novim snimcima je koristio elektrošoker na mrtvim pacovima, a potom je uzeo japansku koi ribu iz jezerceta, stavlja je na zemlju i dira je dok se muči da diše.

Jutjub se ponovo oglasio, istakavši da bi Loganovo ponašanje "moglo da ima izuzetno negativne posledice na YouTube zajednicu". Podsećamo, Loganovi pratioci većinom su deca i tinejdžeri.

Popularan video-servis ovaj put navodi da je Loganov kanal sada nepodesan za oglašivače, i da preti da ugrozi kredibilitet samog sajta.

"Nakon dužeg razmišljanja, odlučili smo da ukinemo reklame na njegovom kanalu", saopštio je portparol kompanije.

"Donošenje ove odluke nije bilo nimalo lako. Ipak, verujemo da ovakav obrazac ponašanja ne samo da čini njegov kanal nepodesnim za oglašivače, već i ima izuzetno negativan uticaj na celu Jutjub zajednicu", dodato je u saopštenju.

U međuvremenu se oglasila i PETA, koja ističe da je autor pokazao nepoštovanje prema svim ljudima i životinjama.

"Uništavanje tela životinja i sprdanje sa njima nikada nije u redu. Zamislite da su se na njihovom mestu našli mačka ili pas. Sve životinje zaslužuju poštovanje", prokomentarisala je PETA.

A šta o svemu misli sam autor?

Uprkos tome što se još nije oglasio povodom ovog slučaja, Pol se na video-snimku koji je objavio 4. februara hvalio da je u poslednjih mesec dana stekao još milion pratilaca.

"Znam da će sve što budem radio od sada naići na kritiku jer su mišljenja o meni vrlo podeljena. Ili me volite, ili me mrzite. Tako da, iskoristi me, internete. Razapni me, omalovaži me, ali obećavam svima jedno. Ne idem nigde", rekao je.

Kurir.rs/Hafington post Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja