DANSKI PRINC U VEOMA LOŠEM STANJU: Muči ga upala pluća, porodica ga posećuje u bolnici
Foto: EPA

LOŠE VESTI

DANSKI PRINC U VEOMA LOŠEM STANJU: Muči ga upala pluća, porodica ga posećuje u bolnici

Planeta -

Zdravlje princa Henrika (83), supruga danske kraljice Margrete II, pogoršava se, prema informacijama iz kraljevske palate, i proteklog vikenda porodica se okupila kako bi bila uz njega u bolnici.

Prema pisanju danskih medija, kraljica i drugi članovi porodice smenjivali su se kraj bolničke postelje princa rođenog u Francuskoj.

U bolnicu je stigao prvo najstariji sin prestolonaslednik princ Frederik (49) sa suprugom Meri i četvoro dece, potom mlađi sin princ Jokim (48) sa suprugom Mari i decom, pa je na kraju stigla i kraljica.

Henrika je posetila i jedna od njegove dve sestre Ketrin de Monpezat, časna sestra u Tuluz, koja je doputovala u Dansku.

foto: EPA

Henrikova starija sestra Fransoaz Bardin je bolesna za put do Danske. Put u Dansku planiraju i Henrikova braća.

"Henrikovo stanje je zabrinjavajuće, svi smo zabrinuti pa ću ga posetiti", rekao je njegov 75-godišnji brat Etjen.

Palata je u petak objavila da se posle lečenja od upale pluća koje traje od januara njegovo stanje pogoršalo. Princ Henrik se razboleo tokom puta po Egiptu.

Zbog bolesti 83-godišnjeg oc,a Frederik, član Međunarodnog olimpijskog odbora, vratio se u Dansku iz Južne Koreje gde je prisustvovao Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ranije ovog meseca, palata je objavila i da mu je postavljena dijagnoza dobroćudnog tumora na plućima, a u septembru je objavljeno da pati od demencije i da će ograničiti svoje kraljevske obaveze.

Margreta II udala se za njega 1967, a krunisana je 1972. godine.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track