MONSTRUOZNO! SAJT NUDI DECU NA PRODAJU: Od bebe do tinejdžera, platite i vodite! Cena - po dogovoru!
Foto: Profimedia

ZLO!

MONSTRUOZNO! SAJT NUDI DECU NA PRODAJU: Od bebe do tinejdžera, platite i vodite! Cena - po dogovoru!

Planeta -

Nedavno otkriveno postojanje sajta u Egiptu za prodaju dece svih uzrasta, šokiralo je celokupnu tamošnju ali i svetsku javnost.

"Za one koji su zainteresovani za usvajanje ili kupovinu, imamo decu za prodaju svih uzrasta" stoji na sajtu koji nudi od novorođenčadi do starije dece čiji, roditelji nisu poznati.

Cene variraju u zavisnosti od boje kože, pola, zdravstvenog stanja, boje kose i očiju, kao i niza drugih karakteristika.

Inženjer kompjuterskih nauka otkrio je slučajno ovaj užasan sajt dok je pravio straicu na Fejsbuku za pomoć u pronalaženju nestale dece.

foto: Profimedia

Remi el-Gebali rekao je da njegova stranica, koja ima 12 miliona pratilaca, pomaže porodicama čija su deca nestala objavljivanjem njihovih slika i kontakata roditelja, za slučaj da neko ima neku korisnu informaciju.

Upravo su mu neki od pratilaca njegove stranice koji žive u gradu El Šoruk, severoistočno od Kaira, prijavili sumnjivi stan u kojem živi veći broj mališana i u "koji često dolaze porodice koje odlaze sa decom".

Kako su opisali, porodice uglavnom dolaze skupocenim automobilima i vidi se da su bogati. Kada su prijavili policiji, ispostavilo se da su u stanu kidnaperi koji su nameravali da prodaju decu.

foto: EPA / Mohammed Saber

Od tog slučaja, Gebali se, kako je rekao, posebno zainteresovao za načine na koji kidnaperi i krijumčari dece dolaze do potencijalnih kupaca. Dok je to istraživao, Gebali je naišao na šokantan sajt za prodaju dece.

Takođe, otkrio je da je vlasnik sajta arapski državljanin sa prebivalištem u Holandiji. Uspeo je da otkrije na koji način se odvija proces prodaje dece putem sajta. Obavestio je policiju i centar za trgovinu ljudima, nakon čega su nadležni odmah preduzeli mere.

Kurir.rs / Alarabiya.net

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovako je Vučić odgovorio hrvatskom novinaru: " Taj Film nećete da gledate"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track