Najnovije vesti

(VIDEO) NAJHITNIJI LJUBAVNI OGLAS NA SVETU: Ako ovaj žabac po imenu Romeo hitno ne nađe svoju Juliju, nestaće čitava vrsta!
Foto: YouTube prtscr

tužno

(VIDEO) NAJHITNIJI LJUBAVNI OGLAS NA SVETU: Ako ovaj žabac po imenu Romeo hitno ne nađe svoju Juliju, nestaće čitava vrsta!

Planeta

Prirodnjaci u Boliviji ovih dana užurbano pretražuju čitavu zemlju u nameri da jednom žapcu nađu ženku.

Koliko god ovo zvučalo kao romantična priča na Dan zaljubljenih, stvar je daleko ozbiljnija jer je reč o jedinom predstavniku svoje vrste koja bi mogla da izumre ukoliko uskoro ne dobije potomstvo.

Romeo, 11-godišnji vodeni žabac strpljivo čeka svoju ženku već 9 godina. Vest da naučnici ne gube nadu, ali da im ponestaje vremena raširila se čitavom zemljom, ali i svetom, pa je čak i jedan sajt za upoznavanje rešio da pomogne i proširi vest. Romeo je čak dobio i svoj profil na tom sajtu.

foto: Prtscr Match

Kao deo kampanje, na ovom sajtu je pokrenuta akcija da se do Dana zaljubljenih skupi 15.000 dolara za potrebe pronalaženja ženke.

Naučnici tvrde da ova vrsta žabe živi maksimalno 15 godina, što bi značilo da Romeo, koji živi u akvarijumu u prirodnjačkom muzeju, nema još mnogo vremena da spase svoju vrstu.

Kurir.rs / CBS

Foto: YouTube pritscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...