(FOTO, VIDEO) BBC: Kim ima novo tajno oružje koje ne ubija i poslao ga je pravo na Olimpijske igre!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

SEVERNA KOREJA SE NE ŠALI

(FOTO, VIDEO) BBC: Kim ima novo tajno oružje koje ne ubija i poslao ga je pravo na Olimpijske igre!

Planeta -

Severna Koreja u svom arsenalu skriva oružje mnogo moćnije od atomskih bombi, a to je njena ženska delegacija na Olimpijskim igrama, piše BBC.

Ta delegacija već danima pleni i zaokuplja svetsku javnost, piše Laura Biker za BBC. Navodi se i da je uticajna sestra Kim Džong-una Jo-jong već danima glavna tema rasprave u Južnoj Koreji, o čijoj odeći, frizuri i svemu što uradi je naširoko obaveštavala štampa.

1 / 6 Foto: Profimedia

BBC navodi i da su na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji sve oči bile uprte upravo u sestru lidera Severene Koreje. Ali, ne treba zaboraviti da je Kim Jo-jong kraljica PR-a Severne Koreje, koja u stranim medijima spretno vlada imidžom svoje zemlje.

Bivša voditeljka novinske agencije Asošiejted pres u Pjongjangu, Jin Li je istakla da se članovi porodice Kim Džong-una retko viđaju u javnosti i da zato uvek izazivaju veliku pažnju. "To pokazuje prepredenost Severne Koreje. Poslali su svoje najlepše žene", kazala je ona. BBC ističe, u tom kontekstu, da je "zavodnička misija" Severne Koreje započela prije nekoliko sedmica, kada je u posetu jugu poslata bivša članica severnokorejskog ženskog sastava Moranbong i predvodnica severnokorejske umetničke trupe, a u medijima se tada više pisalo o njenoj bundi nego o poslednjem nuklearnom testu Severne Koreje.

Najnovija severnokorejska ofenziva nazvana je "Vojskom lepotica". Radi se o navijačkoj grupi čije su članice za misiju odabrane zbog svoje lepote, talenta i odanosti režimu. Navijačice su izazvale pravu pometnju među novinarima koji su ih dočekali. Lepe devojke odevene u crne šubare i crvene kapute i u pratnji obezbeđenja na sva su pitanja novinara odgovarale jedino smeškom.

Kurir.rs/ BBC/ Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track